Annons

"Nytt" Hovmantorp i dragkampseliten

Hovmantorps Dragkampsklubb arrangerade på lördagen säsongens första elitserieomgång på dragkampsarenan Ängen i Hovmantorp.
Hovmantorp • Publicerad 26 maj 2018
Hovmantorps Dragkampsklubbs lag i öppen klass 640 kilo, här med Stefan Klinthäll närmast kameran, i aktion under lördagens elitseriepremiär som avgjordes på dragkampsarenan Ängen i Hovmantorp.
Hovmantorps Dragkampsklubbs lag i öppen klass 640 kilo, här med Stefan Klinthäll närmast kameran, i aktion under lördagens elitseriepremiär som avgjordes på dragkampsarenan Ängen i Hovmantorp.Foto: Lena Gunnarsson

– Många av våra rutinerade dragare har slutat och vi har väldigt många nya. Det känns nästan som vi är en ny klubb den här säsongen, sa Mats Atterheim som är tränare, kassör och allt-i-allo i Hovmantorps DK och som tidigare var sportchef i Svenska Dragkampförbundet.

Inför och under inledningen av elitseriepremiären kunde inte Mats sia om hur Hovmantorps lag i de olika klasserna skulle stå sig i konkurrensen.

Annons

När han efteråt summerade Hovmantorps insatser lät det så här:

– Jag är jättenöjd.

Rickard Atterheim var en av Hovmantorps 19 dragare i säsongens första elitserieomgång.
Rickard Atterheim var en av Hovmantorps 19 dragare i säsongens första elitserieomgång.Foto: Lena Gunnarsson

Hovmantorps DK, som hade 19 dragare med i lördagens tävling, kom trea i damer 540 kilo, tvåa i ungdomsklassen, femma i öppen 640 kilo, trea i herrar 640 kilo och tvåa i damer 420 kilo.

– I den sista damklassen var vi nära seger, men vi förlorade sista draget när krafterna tog slut, sa Mats Atterheim som hade blandade känslor inför säsongspremiären:

– Det är roligt att det drar i gång, men tråkigt att klubbarna har problem med rekryteringen. Många klubbar saknas, till exempel Växjö AIS som har så nära hit.

Sju klubbar var på plats för att göra upp i lördagens matcher på Ängen där det regnade en del. Förutom arrangerande Hovmantorps DK var det Brunnsberg från Älvdalen, Kinds från Svenljunga, Löftadalen från Frillesås, Stenungsund, Unnaryd som hör hemma på gränsen mellan Småland och Halland och Wallby från Enköping.

Tre viljestarka tjejer i Hovmantorps dragkamp, från vänster Annica Krüger, Caroline Stjerna och Anette Klinthäll.
Tre viljestarka tjejer i Hovmantorps dragkamp, från vänster Annica Krüger, Caroline Stjerna och Anette Klinthäll.Foto: Lena Gunnarsson

I dragkampens elitserie ingår fyra omgångar och lördagens premiär i Hovmantorp följs av omgång två i Frillesås den 9 juni. De två avslutande omgångarna avgörs i Älvdalen och Enköping.

Men dragkampseliten har fler höjdare att se fram emot under säsongen. 6–7 juli ingår ett par dragkampsklasser i SM-veckan i Helsingborg och den 1 september arrangeras dragkamps-SM på Gotland.

För Hovmantorps Dragkampsklubb med Mats Atterheim i spetsen blir fortsättningen av säsongens intressant. De många nya dragarna som bidrog till en lyckad elitseriepremiär kommer rimligen att utvecklas ytterligare när de blir ännu varmare i kläderna.

Och de rutinerade och meriterade dragarna som finns kvar i Hovmantorps DK lär höra talas om sig i SM-tävlingarna.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons