Annons

Nytt i Växjö DFF inför toppmötet

Det är uppåt inom Växjö DFF, stadens specialklubb för damfotboll, inför årets match mot IFK Kalmar på måndag. Växjö DFF visar upp tre nya spelare i den trupp som just nu ligger tvåa i division 1-tabellen.
Sport • Publicerad 14 augusti 2014
Stina Holm, nyuppflyttad i A-truppen, och mer erfarna Klara Grönevik ser fram emot måndagens viktiga Smålandsderby.
Stina Holm, nyuppflyttad i A-truppen, och mer erfarna Klara Grönevik ser fram emot måndagens viktiga Smålandsderby.Foto: Olof Elfverson
Foto: Olof Elfverson

Marion Nilsson, 22-årig mittback från IFK Norrköping, är klar och hon ska snart inleda sina studier till polis i Växjö.

– Marion kan även användas som inre mittfältare. Hon är en defensivt stark spelare som missade förra året i Norrköping för skada, vet Växjö DFF:s sportchef Frida Andersson.

Annons

– Marion är en tuff mittback, viljestark och med ledaregenskaper, fortsätter Frida.

Dessutom flyttar Växjö DFF upp två talanger från egna leden till A-truppen.

Lina Citess är en 17-årig mittback och Stina Holm är en 15-årig ytterback.

– Stina Holm är en tvåvägs-spelare och hon kan användas var som helst på planen, säger Frida.

Växjö DFF har varit i kontakt med utländska spelare, men valde nu att satsa på hemmalinjen istället för kostsamma korta lösningar.

Men faktum kvarstår, från division 1 går bara ett lag upp i elitettan. Den serie som Öster ifjol tillhörde.

Den här säsongen känns oerhört viktig för Växjö DFF. Skulle Växjö DFF misslyckas blir det svårt att behålla de tjejer som har landslagsuppdrag på ungdomssidan.

Måndagens hemmamatch mot IFK Kalmar kan mycket väl avgöra toppstriden. Just nu har IFK Kalmar en pluspoäng upp till Växjölaget.

– Det är ju Smålandsderbyt mot Kalmar man längtat efter, säger Växjö DFF:s Klara Grönevik.

– Det ska bli fantastiskt spännande på måndag. Vi kan vänta oss en tuff match mellan två fysiska lag. Det kommer att smällas på ordentligt, tror Klara.

Annons

Växjö DFF kommer hur som helst väl förberett och formstarkt.

– Vi har bra pejl på hur Kalmar spelar. Våra tjejer är riktigt nöjda över att ha satt sig i det här läget, menar Växjö DFF-tränaren Karl Axelsson.

IFK Kalmar har tappat Emma Jones, mittfältare/anfallare, till Hammarby.

– Vi känns bättre just nu. Vi har gjort 16 mål på de tre senaste matcherna. Kalmar har visserligen bara släppt in nio mål i serien, men tre av dem kom under de tre senaste matcherna, konstaterar Frida Andersson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons