Borta bäst för United – Chelsea i topp

Hemma bra – borta bäst.
Det gäller för Manchester United och tränaren Ole Gunnar Solskjær som reste sig efter veckans Champions League-förlust och besegrade West Ham på bortaplan med 3–1.
Chelsea är ny serieledare i Premier League efter seger över Leeds.
Fotboll • Publicerad 5 december 2020
Manchester United tog en klar seger borta mot West Ham, 3–1.
Manchester United tog en klar seger borta mot West Ham, 3–1.Foto: Julian Finney/AP/TT

United hakar på i toppen efter dagens seger mot West Ham, lagets femte raka bortaseger under Premier League-inledningen.

West Ham tog ledningen inför 2 000 åskådare när Declan Rices styrning gav Thomas Soucek öppet mål i minut 38.

I den andra halvleken trampade United igång rejält och reste sig efter veckans hemmaförlust mot Paris SG i Champions League.

Tre mål på 13 minuter

Mellan minut 65 och 78 gjorde laget tre mål. Det var kritiserade Paul Pogba som inledde Uniteds målskytte med ett vackert distansskott. Mason Greenwood gjorde 2–1 tre minuter senare.

Marcus Rashford hoppade in från bänken och fastställde slutresultatet 3–1 med en vacker chip över Lukasz Fabianski.

– Jag är väldigt, väldigt glad över vår bortaform. Hemma så är vi okej och vi blir jämnare och jämnare. Men på bortaplan visar vi karaktär och tro. Fem gånger har vi studsat tillbaka och vänt underläge och det är exceptionellt, sade Ole Gunnar Solskjær.

Vinsten betyder att United kliver förbi stadskonkurrenten City och går upp på en fjärdeplats i tabellen.

Giroud målade igen

Chelsea gick upp i topp efter att ha vänt 0–1 till 3–1 mot Leeds hemma på Stamford Bridge. Efter veckans succé av Olivier Giroud, då han gjorde alla fyra mål i 4–0-segern över Sevilla i CL, fick fransmannen göra sin första ligastart för säsongen.

Han gjorde så klart mål. Leeds hade tagit ledningen efter en snabb kontring genom Patrick Bamford i fjärde minuten. Giroud stötte in kvitteringen i 27:e minuten och mittbacken Kurt Zouma nickade in segermålet i 61:a. Christian Pulisic fastställde slutresultatet på tilläggstid.

Chelsea leder tabellen, en poäng före Tottenham och Liverpool som dock har chansen att gå förbi på söndagen.

Everton tappade poäng på nytt efter 1–1 borta mot Burnley medan Manchester City tog en planenlig seger, 2–0, hemma mot Fulham på Etihad Stadium.

Brittiska storstjärnan Raheem Sterling inledde målskyttet tidigt när han efter fem minuter kom fri och lade in bollen säkert bakom Alphonse Areola.

Sterling fixade också en straff till City när han efter 26 minuter blev fälld i straffområdet och kapten Kevin De Bruyne gjorde 2–0.