Annons

Nytt tufft test väntar för Alstermo

Storförlust mot serieledande Tumba. På söndag väntar en ny tuff utmaning för Alstermo när IFK Ystad gästar Grytan.
Sport • Publicerad 10 december 2010
Det lossnade för Jonas Holmström senast mot Tumba. Alstermos linjespelare satte sex bollar. Arkivfoto
Det lossnade för Jonas Holmström senast mot Tumba. Alstermos linjespelare satte sex bollar. ArkivfotoFoto: 

Handbollshjältarna i Alstermo är mitt inne i säsongens tuffaste period. På fyra matcher väntar dubbelmöten med seriens två bästa lag, Tumba och IFK Ystad. Alstermo inledde med 20-32 mot Tumba i Stockholm. Innan jul väntar dubbelmöte mot IFK Ystad. Första mötet sker i Grytan.

– Det är inte de lagen vi ska slå, men det vore bra att skrälla en match. Vi går in för att vinna, säger Alstermos Jonas Holmström.

Annons

Linjespelare Holmström har haft en ganska tung start på säsongen. Hittills har han snittat två mål per match. Förra säsongen i division 1 gjorde han i snitt fem mål per match.

– Jag har haft det lite tufft med mycket missar och mycket nya spelare.

En annan given förklaring är att nivån på försvarsspelet är mycket högre i allsvenskan.

– Det är mycket hårdare försvarsspel och alla är snäppet starkare. Det handlar om att våga sticka in näsan och att våga utmana. Sedan gäller det att sätta lägena annars blir du straffad.

Senast lossnade det dock för linjespelaren. Han gjorde sex av Alstermos 20 mål och kanske är formen på väg.

– Det kändes ändå skönt. Jag skulle tro att Ystad spelar ungefär som Tumba. Det gäller att alla är på topp om vi ska ha en chans.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons