Asoro hjälte med dubbla mål – bara kryss för AIK

3–1 borta mot rumänska Sepsi ger Djurgården ett utsökt läge inför returen.
Segerregissör: Joel Asoro med dubbla fullträffar.
Sämre gick det för AIK – som bara fick 1–1 hemma mot nordmakedonska Shkendija.
Fotboll • Publicerad 4 augusti 2022
Djurgårdens Joel Asoro gjorde två mål i 3–1-segern mot Sepsi (Rumänien) i kvalet till Europa Conference League. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
John Guidetti firar sitt 1–1-mål.
John Guidetti firar sitt 1–1-mål.Foto: Ali Lorestani/TT

Två snabba mål lade grunden för Djurgårdens bortaseger mot Sepsi i det första mötet av den tredje kvalomgången till Europa Conference League.

Först: Victor Edvardsen från straffpunkten, via stolpen, in i mål.

Fem minuter därefter: Magnus Eriksson med lyftning till Piotr Johansson på högerkanten, Johansson med nickpass in till Joel Asoro, Asoro målskytt från nära håll. Ett fint fotbollsmål.

Asoro var inte klar där.

Tvåmålsskytt

I början av andra halvlek gjorde 23-åringen sitt andra för kvällen när han drev, drev och drev innan han avlossade ett hårt vänsterskott som letade sig in i mål.

Sepsi fick in en reducering på straff i slutet av andra halvlek, Alexandru Tudorie, men kom inte närmare än så.

3–1 till Djurgården blev det och returmötet spelas i Stockholm på torsdag nästa vecka.

AIK fick 1–1

Lika bra läge har inte AIK inför sitt returmöte med Shkendija.

AIK hade hemmaplan och Friends arena blev chockat.

Det tog bara 30 sekunder för gästerna från Nordmakedonien att spräcka nollan. Ferhan Hasani utnyttjade ett slarvigt AIK-uppspel, erövrade bollen innan han överlistade Kristoffer Nordfeldt i hemmamålet.

En kvart senare stod det 1–1 på resultattavlan.

Sebastian Larsson slog inlägget, John Guidetti förvaltade det med pannan.

– Jag tycker vi är klart bättre än dem. Vi pratade om att vi inte skulle slarva i början, tyvärr gör vi det. Men det är som det är. Nu får vi se till att rätta till det. Vi har gjort ett (mål) och vi får fortsätta, stundtals gör vi det väldigt bra, sade Guidetti till Aftonbladet i halvtid.

Fotparad

Fortsatte gjorde AIK i andra, men någon utdelning fick hemmalaget inte.

Nicolás Stefanelli försökte, men Kostadin Zahov i bortaburen svarade med en fotparad.

Sotirios Papagiannopoulos hade läge på hörna, men nickade utanför.

AIK fick inte in ytterligare en boll, så inte heller Shkendija.

1–1 blev det inför returmötet i Skopje, även det nästa torsdag.

– Det är vi inte nöjda med, jag tycker vi släpper till alldeles för mycket omställningar och så gör vi inte mål på våra chanser som vi har framåt, konstaterar Papagiannopoulos.