Annons

Oavgjort i ödesmatchen - sista omgången avgör

Ödesmatchen mellan Umeå och Djurgården slutade oavgjord 0-0. Det innebär att striden kring nedflyttningsstrecket inte kommer att avgöras förrän i den sista omgången nästa söndag.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Djurgårdens allsvenska öde avgörs först i sista omgången för Olivia Schough och de andra i laget. Arkivbild.
Djurgårdens allsvenska öde avgörs först i sista omgången för Olivia Schough och de andra i laget. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Där har Djurgården fördel med en poäng till godo och redan avsågade Uppsala kvar att möta.

– Det positiva är att vi har allt i egna händer men riktigt surt att det ska avgöras i sista omgången i år igen, säger Djurgårdens landslagsanfallare Olivia Schough.

Annons

Förra året klarade Djurgården sitt kontrakt på 14 poäng, i årets jämna damallsvenska kan det behövas 23 poäng för fortsatt spel i högsta serien.

Håller tummarna

För Umeås del är seger mot Eskilstuna ett måste, samtidigt som Piteå måste förlora och Djurgården tappa poäng.

– Det är bara att ta nästa match och hoppas på att alla andra matcher ska gå i vår favör. Vi får hålla tummarna och hoppas på det bästa, säger Umeås Lisa Dahlkvist, som var lysande på mittfältet i det dramatiska streckmötet.

Från början till slut handlade det om en intensiv kamp.

– Det var en rejäl fajt över 90 minuter. Två desperata lag som spelade för vår existens, sammanfattar Olivia Schough.

Hemmalaget kom till spel efter en bedrövlig höst, där laget halkat ner från en plats på övre halvan i slutet av augusti till en position under nedflyttningsstrecket.

Sju matcher i rad utan seger och bara en poäng på de åtta senaste matcherna var Umeås skrala statistik inför streckmötet.

– Nu tycker jag vi gör en bra laginsats och jobbar tillsammans. Vi vill verkligen vinna i dag, säger Umeås tidigare landslagsstjärna Lisa Dahlkvist.

Få målchanser

Umeå inledde bäst och hade ett grepp om händelserna under den första halvleken utan att för den skull skapa någon riktigt vass målchans.

– Tycker att Umeå var lite bättre än oss i första halvlek. De var väldigt hungriga. I andra får vi mer ytor och trycker på men lyckas inte få in den, säger Schough.

Annons

Djurgårdens vassaste målchans kom i den 34:e minuten på ett till synes ofarligt inlägg från ytterbacken Camilla Huseby. Hemmamålvakten Tove Enblom missbedömde bollen totalt, den seglade över henne och just utanför ena stolpen.

Direkt efter paus var det ytterst nära att Umeå skulle ta ledningen när Therese Simonsson snodde åt sig bollen och kom fri med Djurgårdsmålvakten Gudbjörg Gunnarsdottir. Simonsson är lagets bästa målskytt med åtta fullträffar men nu petade hon bollen förbi Gunnarsdottir – och utanför.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons