Oavgjort i stormötet – mer press på Sverige

Toppmötet mellan Frankrike och Ryssland i Sveriges grupp i handbolls-EM slutade oavgjort. Ett resultat som sätter ännu större press på Sverige.
Handboll • Publicerad 11 december 2020
Franska målvakten Amandine Leynaud såg till att hålla liv i Frankrikes semifinaldrömmar. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader

Det blev som förväntat en jämt och spännande match mellan Frankrike och Ryssland i huvudrundan i handbolls-EM och matchen slutade oavgjort 28–28. Därmed toppar de båda lagen Sveriges grupp i huvudrundan på sju poäng vardera. Det oavgjorda resultatet gör också att svensk seger är ett måste i kvällens match mot Danmark för att kunna gå vidare i mästerskapet.

Både Ryssland och Frankrike spelade match så sent som på torsdagskvällen men orkade trots det hålla ett högt tempo. Mot slutet i den första halvlek tog ryskorna över allt mer och gick till pausvila med en 19–16-ledning efter att målvakten Victorija Kalinina kastat in sista målet från sitt eget mål.

Frankrike höll hela tiden jämna steg och i mitten av andra halvleken kom man ikapp till 23–23 och kunde därefter göra 24–23 och ta ledningen.

De sista minuterna märktes gårdagens matcher av och båda lagen blev allt tröttare men matchen var fortsätt jämn. Frankrike stod emot de ryska målförsöken mycket tack vare målvakten Amandine Leynaud som, precis som i torsdagens match, storspelade och såg till att Frankrike fick med sig en poäng efter slutresultatet 28–28.