Annons

Öberg trea i jaktstarten efter upphämtning

Elvira Öberg stod för en imponerande upphämtning i jaktstarten i världscupen i österrikiska Hochfilzen.
Hon klättrade från 17:e plats hela vägen upp på pallen.
Skidskytte • Publicerad 12 december 2021
Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den svenska skidskyttestjärnan blev trea bakom segraren Marte Olsbu Røiseland, Norge, och belarusiskan Hanna Sola på andraplats.

Tävlingen inleddes dock inte på bästa sätt för lillasyster Öberg. Hon drog på sig en straffrunda i första liggande skyttet – men efter det gick hon rent.

"Otroligt skönt"

Annons

Ett välkommet formbesked för 22-åringen som haft bekymmer i det stående skyttet.

– Jag har inte skjutit en enda nolla i stå sedan i Idre (i november). Det har varit frustrerande, för jag känner att jag har det här i mig. Därför är det så otroligt skönt att få till det i dag, säger hon till SVT.

Det är hennes andra individuella pallplats den här världscupsäsongen.

– Äntligen får jag ut det jag har. Jag är så jäkla nöjd med genomförandet av det här loppet. Jag tar min tid på vallen, och känner mig trygg i det, säger Elvira Öberg.

– Det är ett av de bästa loppen jag gjort. Jag är så otroligt nöjd med dagen.

"Är så sjukt"

Dessutom stod Stina Nilsson för ytterligare ett imponerande lopp. Den tidigare längdstjärnan slutade tia – hennes bästa placering i en världscuptävling i skidskytte.

Hon hade näst snabbast åktid av samtliga, bara slagen av Justine Braisaz-Bouchet.

– Det är så sjukt. Det har känts så bra i kroppen, jag har kunnat gå så himla lätt, säger hon i SVT.

Om det inte vore för två bom i det sista stående hade hon kunnat få en ännu mer framskjuten placering. Totalt missade hon fyra skott.

– Det är precis här jag vill vara, på de här arenorna. Så det känns jättekul att jag får chansen att göra det, säger Stina Nilsson.

Annons

Även Hanna Öberg tog en topp tio-placering. Svenskan gick ut som femma, och gick även i mål som femma – trots fem bom.

– Det är helt sjukt att det blir ett så okej resultat med tanke på hur dåligt skyttet var. Jag måste nollställa skyttet och hitta tillbaka till det normala nästa vecka, säger hon i SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons