Annons

Obesegrad som rödblå

Tibor Joza, Östers lån från Falkenberg, vet ännu inte hur det känns att förlora i Östertröjan. När Öster spelade 1-1 mot Assyriska gjorde Tiboo på nytt ett stabilt jobb.
Sport • Publicerad 2 augusti 2014
Foto: 

– Första kvarten var vi inte riktigt med, men sedan tycker jag att vi började skapa lägen och vinna bollar på mitten, säger Tibor Joza.

– I andra låg Assyriska på hårt, men hade vi varit noga i våra omställningar kunde vi gjort ett mål ytterligare. Assyriska är ett bra lag. Det ska alla i den här serien veta, fortsätter Tibor.

Annons

Han gjorde nu andra Östermatchen. Och fler nya kan vara på väg in.

Insamlingen "Tillsammans tillbaka" har inbringat en halv miljon kronor. Men tio procent ska gå till Barncancerfonden och tio procent till supporterklubben East Front.

– Vi har därmed omkring 400 000 kronor att använda för spelarköp, säger Östers klubbchef Jens Magnusson.

Det är främst en forward och en försvarsspelare som Öster är ute efter.

– Det kändes som vi träffade rätt med Tibor Joza. Han hade det lugn och stabilitet som vi letade efter. När vi knyter nästa spelare till oss ska denne in och leverera direkt precis som Tibor. Samtidigt vill jag säga att vi har stort förtroende för vår nuvarande trupp, säger klubbchefen.

I spelarjakten tas stor hänsyn till vad tränarna Roberth Björknesjö och Peter Wibrån tycker. Det är just nu bara de stora allsvenska klubbarna som har en bredd i sina trupper. Utbudet är begränsat.

– Våra tränare ska sätta sin prägel på laget. Därför känns det viktigt att vi hittar de spelare som Roberth och Peter vill satsa på. Vi jobbar på det, säger Jens Magnusson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons