Annons

Comeback för Anvegård i Rosengårds seger

Huvudskadan har stoppat henne från spel i över en månad.
Men i Rosengårds 3–0-seger hemma mot Djurgården fick Anna Anvegård äntligen göra sina första damallsvenska minuter för säsongen.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2021
Rosengård hade en trevlig söndag mot Djurgården.
Rosengård hade en trevlig söndag mot Djurgården.Foto: Anders Bjurö/TT

Det var under ett träningspass efter Champions League-matcherna mot Bayern München som Anna Anvegård skadade sig efter att ha gått upp i en nickduell.

Det slutade med både hjärnskakning och whiplashskada. Det var därför först mot Djurgården som hon fick göra sina första damallsvenska minuter för säsongen.

"Efterlängtat"

Annons

När hon hoppade in återstod tio minuter av matchen och Rosengård ledde redan med 3–0, vilket också blev slutresultatet.

– Det är jätteroligt och efterlängtat att vara tillbaka, säger hon och berättar att OS i Tokyo är något som trots skadeproblematiken finns där i bakhuvudet.

– Det är klart att jag inte kan tänka bort det helt, men jag har inte det bästa utgångsläget. Nu är jag bara glad att träna på och förhoppningsvis göra många matcher.

Anvegård ersatte Sanna Troelsgaard som tidigare gett Rosengård en drömstart på matchen när hon dunkade upp 1–0 i nättaket redan efter sju minuter.

Ger högsta frisparksbetyg

2–0 kom bara fem minuter senare när Jelena Cankovic vackert smekte in en frispark via både målvakt och stolpkryss. Samma Cankovic gjorde även 3–0 på straff innan domaren blåste av för halvtid.

– Frisparken var tio av tio, säger Cankovic.

– Det var ett vackert mål. Jag har gjort många frisparksmål, men detta var ett av de snyggaste. Vi avgjorde matchen redan i första halvlek då vi spelade bra och gjorde tre mål. Vi förtjänade vinsten.

För Olivia Schough innebar segern att hon fick besegra sina tidigare lagkamrater. Inför säsongen anlände hon till Rosengård från just Djurgården.

– Det var speciellt att möta gamla vänner, men framför allt skönt att vinna, säger hon.

Tack vare segern har Rosengård tagit full pott de första fyra matcherna och leder därmed serien två poäng före Kristianstad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons