Annons

...och Rögles Persson sågade domare Claesson

Rögles tränare Gunnar Persson sågade Alvestadomaren Pehr Claesson i höjd med fotknölarna efter 3-3-matchen mot Växjö Lakers i går.
- Claesson är den sämste domaren jag sett på flera år, sa Persson.
Sport • Publicerad 12 januari 2006
Röda, gula, blå. Lakers Lakejer var i toppform i prestigematchen på läktaren mot Rögleklacken AIA.Foto: INGEMAR KROON
Röda, gula, blå. Lakers Lakejer var i toppform i prestigematchen på läktaren mot Rögleklacken AIA.Foto: INGEMAR KROONFoto: 

Rögletränaren fortsatte:

- Även när han dömer i elitserien är det ett jävla liv. Han är för dålig helt enkelt. Man vet ju ingenting vad som gäller när han dömer. Claesson måste vara bättre än så här eller göra något åt sin domarkarriär.

Annons

Växjö Lakers tränare Joakim Fagervall log visserligen, under tystnad, när Persson på presskonferensen sågade Claesson, men var ändå förhållandevis sansad när det blev hans tur att betygsätta domaren.

- Detta var en typisk Claessonmatch. Han försöker alltid jämna ut det hela så att båda lagen drabbats av ungefär lika många utvisningar när matchen är över, sa Fagervall.

Eftersom Gunnar Persson inte är känd som någon notorisk "domarsågare" kom hans utbrott i går oväntat. Visserligen medgav Rögletränaren att han var "fruktansvärt besviken" över att hans lag inte lyckades hålla sin 3-1-ledning, men ändå.

Om Persson, bara för att ta ett exempel, hade varit fotbollsmanager i England och sagt samma saker om en domare "over there" som han sa om Claesson i går, hade han först drabbats av kraftiga böter och dessutom riskerat någon matchs avstängning från jobbet att leda sitt lag från bänken.

Rinkens mest utvisade spelare i går var Lakers back Jani Honkanen. Han sa så här om domare Claesson:

- Det som irriterar mig är att domaren verkade ta så stor notis om spelare som skrek och gapade. Ibland fick Rögles spelare oss utvisade bara genom att kasta sig och skrika.

Men samtidigt är Honkanen självkritisk:

- Jag hamnade i utvisningbåset tre gånger. Det är för mycket. Om man med min spelstil får en och annan utvisning på grund av tufft spel är en sak, men det håller inte att dra på sig en massa onödiga utvisningar som när jag vid ett tillfälle mot Rögle sköt ut pucken över sargen.

Redan i morgon kväll får Honkanen & Co en ny chans att bättra sig och därmed hjälpa upp Lakers från bottenträsket i den allsvenska fairplay-ligan när Sundsvall gästar Lakerdomen.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons