Annons

Odenbrink fick guldjubla på hemmaplan

Slutet blev lyckligt för Viktor Odenbrink, Växjö TS, efter ungdoms-SM, 21 år, hemma i Strandbjörkshallen. Viktor blev mästare i både singel och dubbel.
Sport • Publicerad 29 februari 2012
Segergesten. Matchbollen i hamn för Viktor Odenbrink från Växjö TS.Foto: Filip Sjöfors

I singelfinalen besegrades kompisen Isak Arvidsson, 19-åringen från Hjo som numera spelar för Båstad, med 7–6, 6–4.

– Fruktansvärt skönt! Jag är lite förvånad att finalen gick i två raka eftersom Isak Arvidsson spelat bra här under veckan, säger Viktor Odenbrink.

Annons

Han vann dubbelt även i Uppsala för ett år sedan. Nu försvarade han båda titlarna, den i dubbel i par med just Isak Arvidsson efter 6–4, 6–4 mot Stefan Milenkovic, Näsbypark/Amar Hromic, Ullevi.

– I Uppsala var jag två år yngre än konkurrenterna, men jag värderar guldet i Växjö högre eftersom det är speciellt att vinna hemma, säger Viktor.

– Det är en viss skillnad att gå till final och att även vinna den. Turneringssegern här var viktig för mitt självförtroende och nu ska jag suga på den här segerkaramellen.

Finalen mot Isak Arvidsson innehöll mycket nerver. De båda finalisterna kände varandra utan och innan.

Spelet blev därefter och pendlade mellan bra spel och enklare misstag. Speciellt i andra set bröt spelarna varandra mest hela tiden.

När Viktor ordnade servegenombrottet till 5–4 i andra hade han pressen på sig för att serva hem finalen. Det klarade han av galant.

Torbjörn Thestrup, Växjö TS-tränaren, noterade med glädje att Växjö fick en mästare i egna SM-arrangemanget.

– Viktor är en bättre tennisspelare än vad han tror själv. Han ska bara våga släppa loss mer, men det kommer, säger Torbjörn Thestrup.

På finaldagen blev det smolk i glädjebägaren i 18-årsklassen. Morgan Johansson, löftet från Karkskrona, blev magsjuk och tvingades lämna walkover i båda sina finaler. Fred Simonsson, KLTK, kunde "i kavaj" ta sitt första SM-guld.

På flicksidan vann Susanna Celik, Kramfors, och Anette Monozova, Näsbypark, titlarna i 18 respektive 21 år.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons