Annons

ÖFK sponsras av Dubai-baserat företag

Ett företag med bas i Saudiarabien och Förenade arabemiraten sponsrar Östersunds FK.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2020
Östersunds FK har affärer med ett bolag baserat i Dubai och Riyadh och för diskussioner om ett långsiktigt samarbete. Arkivbild.
Östersunds FK har affärer med ett bolag baserat i Dubai och Riyadh och för diskussioner om ett långsiktigt samarbete. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Den finsk-marockanske mittfältaren Bakr Abdellaoui anslöt till den ekonomiskt hårt drabbade fotbollsklubben i april.

Nu visar det sig att Abdellaouis pappa sitter som vice ordförande i företaget Mbuzz sport – med kontor i Dubai och Riyadh – som sponsrade ÖFK i samband med övergången.

Annons

Det uppger Östersunds-Posten , som tagit del av dokument som styrker uppgifter om att Mbuzz sport gått in med pengar i klubben.

Tidningen nämner att en faktura på 45 000 kronor skickats.

Fysiska möten

Stig Eklund hävdar för ÖP att han inte är insatt i ärendet, men bekräftar att klubben och Mbuzz sport för diskussioner.

– Jag vet att det förs dialog angående ett långsiktigt samarbete. Det vet jag. Det är det enda jag vet om, att vi har haft både träffar fysiskt och via telefon, säger han till ÖP.

Eklund vill dock inte kommentera vem som skött kontakten med Mbuzz sport eller vad företaget får för de pengar som ÖFK stöttas med.

Väntar på sponsorpengar

Trots den usla ekonomin beviljades Östersunds FK i december elitlicens av överklagandenämnden och därmed vidare spel i allsvenskan 2020. Klubben gick i god för att man skulle få in nytt kapital från en storsponsor, det cypriotiska bolaget Puls8 Ltd.

Klubben väntar fortfarande på de drygt 15 miljoner kronor det talades om.

– Vi fortsätter att ha en dialog med dem, men de lider ju lika mycket som vi av corona så det står helt stilla just nu. Men de är fortsatt inne på att de vill göra en etablering i Östersund men de jobbar på sitt håll och med sin finansiering, sade Stig Eklund till TV4 Fotbollskanalen i april.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons