Annons

Ojämn målvaktskamp bakom utklassningen

Mattias Modig vs Gustaf Wesslau.
Där har ni huvudrollsinnehavarna i den ojämna målvaktskamp som avgjorde Smålandsderbyt.
Modig blev utklassad av Wesslau och Växjö Lakers blev utklassat av HV 71.
Sport • Publicerad 2 december 2013

Lakersmålvakten släppte in sex mål på 22 skott. Räddningsprocent: 72,73.

HV-målvakten släppte in ett mål på 39 skott. Räddningsprocent: 97,44.

Annons

Modig spelade sin blott femte SHL-match, Wesslau sin 23:e. Det var en av orsakerna till att Modig inte förmådde få till några idioträddningar samtidigt som Wesslau var rena väggen.

En annan orsak var att Modig saknade flytet samtidigt som Wesslau räddades av stolpar och ribba vid fem (!) tillfällen. Visst, tur är något man förtjänar, men ändå...

Mattias Modigs facit i matchen kan naturligtvis inte bli annat än underkänt, men det måste poängteras att han inte stod för någon ren målvaktstavla. Kritiken mot Lakersmålvakten var hård i kommentarsfältet till Smålandspostens direktrapportering, för att inte säga orättvis.

? 0–1 gjorde Tim Brithén på kontring och i friläge. Modig kan inte lastas för att avslutet från nära håll gick i mål.

? 0–2 kom efter ett backmisstag i egen zon och Patrik Carlsson placerade in pucken när Modig var överspelad.

? 0–3 kom efter ett Lakersmisstag i offensiv zon. Brett Sterling kom solo från mittzonen och skickade upp pucken i Modigs vänstra kryss.

? 0–4 gjorde Andreas Jämtin i spel fem mot fyra när Lakers var överspelat.

? 1–5 fixade Toni Rajala på ett läckert straffslag. Finländarens skridskofint hade lurat fler målvakter än Modig.

? 1–6 gjorde Riley Holzapfel när Lakers hade gett upp och hjälpen till Modig var obefintlig.

En sågning av Mattias Modig för derbyinsatsen var inte befogad.

Annons

– Det blev en hemsk match för vår målvakt. Mattias hade lite att göra efter att inte ha spelat på länge, sa Lakerstränaren Sam Hallam som tvingades att kasta in Modig när Scott Munroe känt sig hängig på uppvärmningen.

– Det hade inte spelat någon roll vem av Scott och Mattias som jag haft i målet. Det här var en sådan där match som vi skulle förlora, sa Sam och tänkte på det fartfylla Lakersspelet som i drygt två perioder gav mängder med fina målchanser men dålig utdelning.

Att det bara blev ett enda Lakersmål på allt som skapades var anmärkningsvärt.

– Jag vet att det går ut på att göra mål i hockey, men jag tycker att vi gjorde mycket rätt i samband med avsluten. Vi hade folk på mål när vi hade riktigt bra avslut, men Wesslau gjorde en del räddningar som inte finns. Han är skicklig, men hade också riktigt mycket flyt den här gången, sa Lakers comebackande stjärncenter Dennis Rasmussen.

Dennis, som fixade Lakers enda mål i slutet av andra perioden, var hemmalagets främste i Smålandsderbyt.

– Det gick väl hyfsat, men jag tänker inte ens på hur jag har spelat när laget förlorat. Det är frustrerande och irriterande att förlora med 1–6 när vi spelar bra och skapar många chanser.

Dennis Rasmussen var långt ifrån ensam om att hänga med huvudet i besvikelse. Samtidigt som de tillresta HV-anhängarna hoppade, sjöng och skanderade såg många Lakersfans ut att befinna sig i chocktillstånd efter tennissiffrorna i Vida Arena.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons