Annons

Oliver och Mikkel showade

Det såg ut som att han gjorde sitt yttersta för att inte stå i centrum.
Ändå blev det Oliver Ekman-Larsson som fällde avgörandet i gårdagens uppvisningsjippo i Nelson Garden Arena.
– Jättekul att få vara med, sa Arizona Coyotes superstjärna.
Sport • Publicerad 8 augusti 2014
Oliver Ekman-Larsson var den största attraktionen i Nelson Garden Arena i går.
Oliver Ekman-Larsson var den största attraktionen i Nelson Garden Arena i går.Foto: Johan Christensen
Arizona Coyotes Mikkel Bödker bjöd på fina slagskott och en fantastiskt rolig imitation.
Arizona Coyotes Mikkel Bödker bjöd på fina slagskott och en fantastiskt rolig imitation.Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Oliver Ekman-Larsson ingick i segrande lag Jarkko Oikarinen och avslutade genom att i den direkt avgörande straffläggningen showa in slutliga 8–7 till sitt lag bakom Andreas Hörberg från lag Filip Owesson.

Förutom Oliver Ekman-Larsson hade Tingsryds AIF kryddats med Olivers lagkamrat Mikkel Bödker, som bland annat svarade för en obetalbar imitation av en dansk som för första gången står på skridskor.

Annons

Tillsammans gjorde Oliver, Mikkel och de andra vad de kunde för att sälja in hockeyn till de som löst entré för att ta del av skicklighetstävlingarna. Det kastades handskar, det gjordes snurrstraffar, det fuskdömdes med flit, det drevs hejvilt med den klassiska Hyllan på Börjes. Tillsammans bjöd de två grönvita lagen på allt utom möjligen allvar, precis som det ska vara när det handlar om show och uppvisning.

Efter att lagen ställts mot varandra i skicklighetsgrenarna hastighetsåkning, prickskytte, straffläggning, hastighetsskjutning och hinderbana tog ledde lag Owesson med 3–2, ett resultatet man tog med sig till den avslutande hockeymatchen över 2 x 15 minuters rullande tid.

Tvådomarsystemet tillämpades. Här visade nygamle domaren Patric Larsson att han håller exakt samma bedömningsnivå som under sin aktiva domarkarriär, vilket i praktiken innebar att han blåste för mål men ingenting mer. Och den omutlige Perry Erlandsson lyckades till slut – mot slutet av detta pascifistmöte – hitta en avvaktande utvisning som han sedan skickligt omvandlade till ett straffslag.

– Kul att så många supportrar kommer och tittar. Den här typen av uppvisningsgrejer har vi inte i Arizona, eftersom vår säsong är så pass intensiv som den är. Vi ägnar oss mer åt att besöka barnsjukhus och andra välgörenhetsgrejer, berättade Oliver Ekman-Larsson.

Eftersom Arizona Coyotes missade en plats i Stanley Cup-slutspelet har Oliver haft ett långt sommarlov i Småland där han hållit igång med moderklubben Taif och umgåtts med de barndomskompisar som finns kvar i laget. Två pass om dagen, måndag till fredag, har det blivit och nu tar 23-åringen sikte på sin femte NHL-säsong. Han är redan en av världens bästa backar, men tänker givetvis utvecklas ytterligare.

– Generellt vill jag bli starkare, vara ännu mer bidragande till målen och i försvarsarbetet och ta en större roll både på och utanför isen. Varje år innan jag åker över till USA sätter jag upp ett personligt mål. Jag åker inte förrän den 31 augusti i år och därför har jag inte funderat klart när det gäller målsättningen än.

Tingsryd satsar hårt för att ta sig tillbaka till allsvenskan. Vad tror du om deras chanser?

– Goda. Det håller inte att byta ut 20 spelare till varje säsong. Därför känns det viktigt att Taif fått behålla så många spelare från i fjol. Det kan bli tungan på vågen när det ska avgöras.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons