Annons

Olsson tillbaka i Tingsryd

Backen Anders Olsson återvänder till Tingsryds AIF och gör comeback för "Tigrarna" redan i kvällens hemmamatch mot Olofström
De senaste fem åren har Olsson spelat ishockey i USA och Italien.
Sport • Publicerad 25 januari 2006

Under lika många år dessförinnan var dock Tingsryds AIF klubbadressen för Anders som bland annat spelade superallsvensk hockey med Taif.

- Helt klart är Anders en komplett back som kommer att ge oss en ny dimension rent fysiskt. Han har dessutom ett bra skott, säger Taifs tränare Staffan Nykvist.

Annons

När det stod klart att Anders Olsson funderade på att återvända till Sverige såg Taifs så kallade "112-grupp" till att Olsson hamnade i sin gamla klubb. Gruppen av finansiärer i "112-gruppen" har fixat fram de externa medel som var nödvändiga för att Taif, trots sina likviditetsproblem, skulle kunna förstärka med Olsson.

Ett led i arbetet med att lösa nyss nämnda ekonomiska problem är att olika företag sponsrar Taif med en krona per betalande åskådare i kvällens match mot Olofström.

I skrivande stund har 106 företag gått med i satsningen "enkronan" och det faktum att Anders Olsson spelar sin första match under sin andra sejour i Taif lär förstås göra att extra många åskådare kommer till Dackehallen i kväll.

Taif klar favorit

Trots att det handlar om en prestigefylld gränsfejd är Tingsryd klar favorit i kvällens match. Taif toppar division 1 F och har vunnit sina sex senaste seriematcher.

I september vann Olofström med 6-5 hemma mot Tingsryd men i de två senaste matcherna mot Blekingelaget har Taif vunnit klart. 4-1 i Dackehallen 26 okotber och 5-2 i Stålhallen 7 december.

Avgörande för utgången i kväll kan bli hur bra Olofström, seriens näst bästa lag i boxplay, klarar sig mot Tingsryds powerplay, som är seriens i särklass mest effektiva.

Fåtal träningspass

Till sist en liten brasklapp vad gäller Anders Olsson. Eftersom han bara hunnit med ett fåtal träningspass med sin nygamla klubb kommer Anders att börja kvällens match på bänken.

- Vi har spelat bra senaste tiden och alla måste förtjäna sin plats i det här laget. Därför får vi se hur matchen utvecklar sig innan det avgörs hur mycket Anders får spela, säger tränare Nykvist.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons