Annons

Öman öppnar för NHL-spelare

Janne Karlsson sitter säkert.
Åtminstone enligt Växjö Lakers vd Anders Öman.
Som dels antyder att fler backar är på väg in, dels antyder att Växjö kan bryta Hockeyligans överenskommelse.
Sport • Publicerad 8 oktober 2012
Anders Öman.
Anders Öman.Foto: 

– Vår svaghet jämfört med i fjol är att då levde vi på den spetskompetens som fanns i laget. I år har vi ingen spetskompetens bland backarna. Ingen av våra backar kan bära upp en powerplay-lina, säger Anders Öman.

I slutet av förra veckan gav Öman därför sportchefen Henrik Evertsson följande uppdrag:

Annons

Se över situationen med anledning av det läge vi hamnat i. Utred varför vi ligger där vi ligger. Utvärdera hela laget från målvakt, backar, forwards och lagledning. Vad har blivit fel och hur undviker vi att hamna där igen?

Öman säger:

– Tre saker måste fungera: 1) produkten på isen, 2) ekonomin och 3) organisationen. Du kan klara dig utan en av dem, men inte två. Just nu fungerar inte produkten, men vi har ekonomin.

Underförstått: det är värvningar på gång. I första hand backar.

– Vi behöver ha in en eller två offensiva backar, säger Anders Öman.

Både Växjö Lakers och Anders Öman har hittills ställt sig bakom Hockeyligans ursprungliga överenskommelse att inte korttidskontraktera NHL-spelare under lockouten i Nordamerika. Modo och Frölunda har redan brutit överenskommelsen och det är alls ingen omöjlighet att Växjö Lakers följer efter.

– Vi kan hamna i en situation där vi måste bryta överenskommelsen, eftersom spelare på den nivå vi söker är svåra att hitta utanför NHL.

Finns frågan om förändringar på ledarsidan uppe på styrelsens bord?

– Inte som det ser ut nu. Jag tror inte att det skulle innebära någon drastisk skillnad om vi säger upp ett antal personer nu. Jag har heller inte fått några signaler från spelarna att de inte skulle stå bakom Janne Karlsson. Och jag tror inte att Sam Hallam och Fredrik Hellgren skulle vinna fler matcher om de ersatte Janne.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons