Annons

Önnereds lagkapten drabbad av hjärntumör

I våras fann läkarna en elakartad hjärntumör i Önnereds lagkapten Viktor Rhodins huvud.
Efter en lyckad operation siktar 26-åringen nu på att ta sig tillbaka till handbollsplanen.
Handboll • Publicerad 11 augusti 2020
Önnereds Viktor Rhodin fick mardrömsbeskedet att han hade en elakartad hjärntumör i våras. Men operationen blev lyckad. Arkivbild.
Önnereds Viktor Rhodin fick mardrömsbeskedet att han hade en elakartad hjärntumör i våras. Men operationen blev lyckad. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Handbollsligaspelaren berättar för Aftonbladet att det började med ett epileptiskt anfall hemma i lägenheten i april. Han testades för corona, men fick sedan sin hjärna scannad.

– Då såg de en förändring på hjärnan, säger Rhodin till tidningen.

Annons

Därefter följde magnetröntgen som visade att det fanns en elakartad tumör i hjärnan.

– Vi hade googlat en hel del och hade lite känn på att det kunde vara det. Så det kom inte riktigt som en käftsmäll. Men det är ett tufft besked att få såklart.

Enligt Rhodin satt tumören på ett "bra läge" vilket gjorde att läkarna kunde operera bort den i juni.

– Operationen gick så bra den kunde gå. De fick bort allting av tumören men i och med att den var elakartad så är där lite cancer kvar. Det är inget som går att ta bort eller efterbehandla. Det kan komma tillbaka så jag kommer att få gå på kontroller. Nästa är i december och sedan är det en om året några år framöver för att se att det inte kommer tillbaka, säger han till Aftonbladet.

Efter operationen väntade total vila i två månader men nu har Rhodin kunnat återgå till löpning och att träna på gym. Handbollsträningen får dock vänta till skallbenet läkt ihop helt, men han hoppas på att vara tillbaka på planen igen i vår.

– Det här är något jag ska ta mig förbi bara. Det är så jag känner. Jag är väldigt positivt inställd. Klart det kan komma någon dipp framöver då jag tycker att det är jobbigt, säger Rhodin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons