Ordförande i Tingsryds AIF vill inte att supportrarna utsätts för smitta: ”Avsluta säsongen här och nu”

Tingsryd Artikeln publicerades

Att spela hemmamatcher utan publik är en kostnadsfråga för föreningarna - ordförande i Tingsryds AIF föreslår större åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset.

– Titta omkring dig, allihopa har vi förmodligen nära och kära som faktiskt är i riskzonen, säger Johan Blomster.

Johan Blomster, ordförande i Tingsryd AIF, vill minska risken för supportrarna att bli smittade.
Foto: Arkivfoto: Filip Sjöfors
Johan Blomster, ordförande i Tingsryd AIF, vill minska risken för supportrarna att bli smittade.

”Dags för alla ansvariga att titta på samhällsnyttan. Ställ in alla kvarvarande evenemang är det enda rätta. Ta in ex antal tusen åskådare, och sprid en smitta bland era supportrar. 2-5% av dom kommer dö. Värt risken?”

Detta skrev Johan Blomster, ordförande i Tingsryds AIF, på Twitter. För Taif är säsongen redan över och nu uppmanar han andra föreningar att begränsa möjligheten att bära smittan vidare.

– Titta dig omkring, allihopa har vi förmodligen nära och kära som faktiskt är i riskzonen. Jag tycker nog att den mest logiska och lämpligaste åtgärden är att avsluta säsongen för alla lag här och nu, säger Johan Blomster till Smålandsposten.

Att spela hemmamatcher utan publik är en kostnadsfråga för föreningarna, men Johan Blomster menar att det inte går att sätta inkomsten före människors liv. Avsluta säsongen och dela ut pris till de som har vunnit grundserien är förslaget.

– Jag förstår att det inte är lätt att fortsätta spela utan publik, som Modo gör i dag, vilket jag tycker är enormt hedervärt. Hade vi spelat den här slutspelsserien utan att ha några intäkter hade det slagit jättehårt för oss, säger Johan Blomster.

Enligt Johan Blomster är det viktigt att få stopp på smittan så fort som möjligt, annars är det risk att nästa säsong skjuts fram. Därför vill han att föreningarna hjälps åt och vidtar alla lämpliga åtgärder.

– I slutändan ligger ansvaret hos regeringen att ta det vuxna beslutet, vilket de faktiskt gjorde till viss del när de förbjöd evenemang med fler än 500 personer. Men jag tycker att man kanske skulle kunna vara lite hårdare än så, säger Johan Blomster.