Annons

Örebro längtar efter en trepoängare

Om exakt en vecka får Växjö Lakers chans att ta revansch på HV71 efter lördagens plump i Vida Arena.
Men innan dess ska veckans tre matcher klaras av och först ut är tabelljumbon Örebro på bortaplan i kväll.
Sport • Publicerad 3 december 2013
Färjestads målvakt Danny Taylor räddar ett friläge från Anders Eriksson i en match som Örebro till slut förlorade med 1?2 efter straffar.
Färjestads målvakt Danny Taylor räddar ett friläge från Anders Eriksson i en match som Örebro till slut förlorade med 1?2 efter straffar.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

– Det börjar bli dags för en trepoängare, säger Örebroforwarden Anders Eriksson som var med och spelade upp Växjö Lakers till elitserien 2011 och efter en säsong i den högsta serien lämnade han för Örebro där han fick återuppleva känslan att finna kvalserien till SHL.

SHL-nykomlingen Örebro inledde årets säsong på ett piggt sätt, men har haft det tyngre på slutet och har förlorat 15 av de 16 senaste matcherna. Efter 1–7-nederlaget mot AIK för två veckor sedan fick tränaren Patrik Ross nog och kastade in handduken.

Annons

Effekten blev omedelbar med uddamålsseger mot Modo då assisterande tränaren Håkan Åhlund chefade i båset. Därefter tillträdde Kent Johansson som huvudcoach och det har blivit två poäng av nio möjliga på de tre senaste matcherna.Har det märkts någon skillnad sedan ”Kenta” kommit in som tränare?

– Inte på det stora hela, utan det är mer små detaljer. Eftersom det är så tajt med matcher är det svårt att ändra spelet jättemycket, men jag tror att det kan hända mer under juluppehållet då vi har ett längre uppehåll och han (”Kenta” Johansson) får chans att sätta sin prägel på laget, säger Anders Eriksson som i går fick en ny lagkamrat när Marko Anttila blev klar för Örebro.

Anttila är en forwardsbjässe på 201 centimeter som spelat VM för Finland och närmast kommer från KHL-laget Metallurg Novokuznetsk. Han har skrivit på för säsongen ut och Örebro har förhoppningar om att han kan debutera redan i kväll.

– Jag vet inte så mycket om honom, mer än att det är en stor och stark kille. Men det kan nog bli ett bra tillskott och framförallt ökar det konkurrensen i laget, säger Eriksson.

Örebro har gjort minst mål och släppt in flest och därför ligger laget sist i tabellen efter 27 omgångar.

– Det har varit lite stolpe ut, men vi har varit med spelmässigt i många matcher. Det gäller att göra mer mål helt enkelt. Men bara för att det går dåligt får man inte gräva ner sig utan det gäller att ha gott mod och kriga på varje träning och än så länge tycker jag alla i laget gör det, säger centerforwarden Eriksson.Ni har förlorat två av två mot Växjö Lakers. Hur ska ni göra för att vända den trenden?

– Den första matchen var ganska jämn (3–4 i Örebro) och den senaste matchen i Växjö (0–7-förlust för Örebro) kan vi glömma direkt. Det gäller att vi spelar som vi ska och gör våra defensiva uppgifter på rätt sätt så har vi chansen, svarar Anders Eriksson som var lite av en straffspecialist under sina två säsonger i Växjö Lakers, men om kvällens match går till ett straffavgörande är det osäkert om Eriksson får chansen.

– Jag har lagt två straffar i år och missat båda, så nu kommer jag nog inte få lägga nån mer tror jag ...

ÖREBROS FEM TREOR

Örebro har vunnit fem matcher efter ordinarie tid:

21/9 Örebro-HV71 4–0

1/10 Örebro–LHC 3–1

3/10 Frölunda–Örebro 0–3

8/10 Luleå–Örebro 4–5

22/11 Modo–Örebro 1–2

Tio matcher har slutat oavgjort efter tre perioder och av dem har Örebro vunnit en efter förlängning och två efter straffar.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons