Örebro vände och vann mot Troja

Allsvenska tabelljumbon Troja tappade en 3-1-ledning till 3-6 (3-2, 0-3, 0-2) mot tabellettan Örebro inför 1194 åskådare i Sunnerbohov.
Sport • Publicerad 31 oktober 2010

Första perioden:

1-0 (0.54) Sami Sandell (Joel Johansson)

2-0 (3.57) Joel Johansson (Sami Sandell)

2-1 (7.34) Jonas Karlsson (Andreas Frisk)

3-1 (17.12) Mikael Ahlén (Andreas Sundin/Joel Johansson)

3-2 (19.05) Michal Lukac (Johan Adolfsson/Jon Palmebjörk)

Analys: I vanlig ordning var det Trojas andrafemma som visade vägen. Helt fri framför Örebromålet skickar Sami Sandell in 1-0 redan efter 54 sekunder, framspelad av Joel Johansson.

Sami tackar för hjälpen genom att tre minuter senare servera Joel, som i öppet och inte helt otagbart läge skickar in 2-0.

Barnsligt enkelt dock även då Jonas Karlsson soloåkte igenom hemmaförsvaret och satte reduceringen till 2-1 efter 7.34.

Sammantaget var det seriejumbon som hade spelkommandot mot serieledaren under den första perioden, och efter 17.12 är det en frispelad Mikael Ahlén som ordnar 3-1.

Örebro svarar med ordentligt tryck och med 55 sekunder kvar av perioden trycker Michal Lukac in 3-2-pucken. Ett tämligen rättvisande resultat så långt.

Skott: 13-15.

Andra perioden:

3–3 (6.58) Jon Palmebjörk (Johan Adolfsson, Ryan Gunderson)

3–4 (11.52) Johan Sjödell-Wiklander (Conny Strömberg, Henrik Löwdahl)

3–5 (14.50) Johan Sjödell-Wiklander (Conny Strömberg, Henrik Löwdahl)

Analys: Säsongens klaraste straff, då en frispelad Mattias Persson rivs ned efter 3.49, blev enbart till utvisning. Ytterligare en utvisning gav Troja möjligheten att spela i numerärt överläge under 1.32, knappt utan ett enda riktigt avslut.

Istället åker Jon Palmebjörk enkelt igenom och kvitterar till 3-3 efter 6.58. Målet gör att det blir fart på hemmalaget. Flera goda chanser skapas och bränns, istället är det Johan Sjödell-Wiklander som ordnar 3-4 på ett väl genomfört anfall. Örebro tar över alltmer och efter 14.50 är det återigen Sjödell-Wiklander som nätar till 3-5.

Skott: 13-11

Tredje perioden:

3-6 (18.19) Fredrik Orrsten (Andreas Frisk/Michal Zajkowski)

Analys: Troja försöker inledningsvis att få till en offensiv och tillåts ha mycket puck, men det är Örebro som kontrollerar matchen. Det mesta blir hafsigt samtidigt som tempo och spelkvalitet sjunker. Med halvannan minut kvar åker Fredrik Orrsten igenom och sätter 3-6-målet. Troja är ett slaget lag.

Skott: 6-6. Totalt: 32-32.

Inför matchen:

Trots de många skadorna mönstrar Troja tre kompletta femmor samt en fjärdekedja i dagens möte med Örebro. Filip Olsson från AIK tar plats bredvid Daniel Karlsson i förstafemman och Joakim Arnmark från Modo J20 tar plats i tredjefemman bredvid Joakim Nettelbladt.

Trojas fem senaste matcher: Leksand (b) 2-3 (sudden), Oskarshamn (h) 3-4 (sudden), Malmö (h) 2-6, Rögle (b) 2-4, Västerås (h) 2-5.

Örebros fem senaste matcher: Borås (h) 7-4, Tingsryd (b) 2-1, Rögle (h) 4-2, Växjö (h) 4-1, Leksand (b) 2-3 (straffar).