Annons

Örebroforward förstärker Troja

Allsvenska tabelltian värvar från serieledaren.
Forwarden Henrik Björklund från Örebro är klar för Troja.
Sport • Publicerad 8 januari 2012

– Anledningen att vi breddar vår trupp med Henrik är bland annat skador som drabbat laget, säger sportchefen Jerry Andersson till Troja/Ljungbys hemsida.

Bland annat har Troja Johan Linnander borta en dryg månad och i senaste matchen mot Mora åkte Mattias Åkesson på en smäll och beräknas vara borta från spel de närmaste matcherna.

Annons

Henrik Björklund är en 21-årig ytterforward som har Färjestad som moderklubb. Förra säsongen var han utlånad till Rögle och den här säsongen skrev han på för Örebro. Efter 34 matcher, med sex mål och sex assister som facit, har dock Björklund blivit överflödig sedan Närkelaget värvat in Ville Nieminen.

– Vi övertar i princip det kontrakt han har med Örebro. Henrik är en högerfattad spelare och något vi ansett vara en bristvara i vår forwardsuppsättning, framförallt har vi haft mindre alternativ i powerplay. Vi ser också möjligheten att Henrik är en aktuell spelare för oss efter den här säsongen, säger Andersson som räknar med att Björklund kan debutera i Trojatröjan mot Borås på onsdag.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons