Annons

Oscar kan vakta Östers mål nästa år

Rykten gör gällande att Oscar Berglund från Helsingborgs IF kan bli Östers nye målvakt.
– Vi har haft samtal med Martin Dahlin som är Oscars agent och vi har snackat med HIF:s Jesper Jansson, bekräftar Östers sportchef Peter Kuno Johansson.
Sport • Publicerad 10 december 2010

Kuno betonar dock att Oscar Berglund bara är ett av flera namn som Öster är intresserat av.

– Vi har ett par målvaktsalternativ i ungefär samma klass som vi diskuterar.

Annons

Han var i går inte villig att gå in på vilka målvaktsalternativen är, men det är knappast någon vågad gissning om man antar att Zlatan Azinovic från Kalmar FF är en av de aktuella.

Två meter långe och 94 kilo tunge Oscar Berglund fyller 27 år 13 april och har Adolfsbergs IK från Örebro som moderklubb. Oscar kom till HIF 2001 där han har varit den ständige andremålvakten. Under många år bakom Daniel Andersson och senaste säsongen bakom Pär Hansson.

Oscar debuterade i allsvenskan 2007 då Helsingborg slog Hammarby med 2–0. Berglund var utlånad till Assyriska 2009 och gjorde då 24 superettanmatcher för Södertäljeföreningen.

Bakgrunden till att Oscar Berglund nu förväntas lämna HIF är att givne förstemålvakten Pär Hansson blir kvar och att Hampus Nilsson återvänt till Olympia efter att ha varit med och fört upp IFK Värnamo till superettan.

HIF-uttalanden i Helsingborgs Dagblad tidigare i vinter tyder också på att Oscar Berglund får en klubbadress.

– Vi försöker hitta en lösning som blir bra både för oss och Oscar, har sportchefen Jesper Jansson sagt.

– Jag tror på något sätt att Oscar kommer spela någon annanastans. Tror att han behöver spela på en högre nivå än U21 för sin utveckling och för att få ut hela sin potential, har tränaren Conny Karlsson sagt.

Om Oscar Berglund är en av Östers återstående pusselbitar i lagbygget lär bli känt inom kort.

Peter Kuno Johansson jobbar nu för högtryck. Bland annat för han diskussioner med Rasmus Rydén, Alexander Henningsson, Oliver Nedanovski och Matteo Blomqvist-Zampi som ingick i Östers superettantrupp gångna säsongen.

Dessutom ska ett antal nyförvärv, och en assisterande tränare till Roar Hansen, införskaffas.

På fredagseftermiddagen ville inte Kuno avslöja några namn eller hur diskussionerna med spelarna som har utgående kontrakt går.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons