Annons

Oscar nära nolla

Lakersmålvakten Oscar Alsenfelt storspelade mellan stolparna och var nära att få hålla nollan för andra gången den här säsongen.
– Man försöker att inte tänka på det under matchen, sa Alsenfelt.
Sport • Publicerad 26 oktober 2010

Offensiva Lakers har vunnit nio matcher hittills men bara lyckats hålla nollan i en match - borta mot Västerås när Växjö vann med 3–0. Då vaktade Oscar Alsenfelt målet och i går låg ytterligare en hållen nolla i luften.

Men Borås Jens Karlsson ville annorlunda när han reducerade till 3–1 med åtta minuter kvar av matchen i spel fem mot fyra.

Annons

– Jag såg skottet komma, men sen gick pucken in i högen av spelare. Den tog benet på en Boråsspelare in i mål sa Nicklas Rahm till mig, analyserade Oscar som tyckte att det kändes bra hela matchen även om hansa sig ha ytterligare en bit upp till sin högstanivå.

3-2-reduceringen som kom i slutsekunden av matchen var Alsenfelt riktigt sur över.

– I min värld ska det inte gå att göra mål i det läget, sa han och syftade på tekningen som föll 59.58 och på den följde inget direktskott, utan pucken gick till Jens Karlsson som sköt stenhårt från nära håll. Tid: 59.59.

Oscar Alsenfelt stod för några riktigt svettiga nummer under matchen när hans utespelare såg oroväckande sömniga ut. Kanske beroende på urladdningen mot Leksand i söndags?

– Fysiskt sett ska alla spelare klara av matchandet. Det är i så fall att vissa är lite trötta i skallen. Hemma mot Borås ska vi vara bättre men när dom får energi är det mitt jobb att rädda puckarna.

Det gjorde Lakersmålvakten. I alla fall 92,86 procent av skotten och det räckte till tre poäng.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons