Två veckors vila på grund av coronasmitta kunde inte vända trenden för Oskarshamn.
Sjätte raka SHL-förlusten kom i Smålandsderbyt mot HV71, 1–2.
Ishockey • Publicerad 5 december 2020
HV:s Lias Andersson sänkte Oskarshamn i Smålandsderbyt. Arkivbild.
HV:s Lias Andersson sänkte Oskarshamn i Smålandsderbyt. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Oskarshamn hade inte spelat match på två veckor på grund av coronaspridning. Efter en strålande start på säsongen hade laget tappat farten innan det ofrivilliga uppehållet och förlorat fem matcher i rad.

I Smålandsderbyt mot HV71 märktes till en början ingen rost hos hemmalaget trots att man bara kunnat genomföra två träningar med hela truppen inför matchen.

Oskarshamn vann skotten med 17–8 i första perioden och radade upp chanser, men HV:s målvakt Jonas Gunnarsson var strålande och tog bland annat en straff från Tyler Kelleher.

"Vi är trubbiga"

I stället gjorde HV71 periodens enda mål genom backen Niklas Arell.

– Jag tycker vi börjar bra, dominerar första perioden ganska stort. Men vi är trubbiga och bränner en straff. Vi har inte samma självförtroende som förut i vårt offensiva spel, sade Filander.

HV71 kom till spel med en klar seger senast mot Djurgården, en insats som var en av få ljuspunkter under en mörk säsongsstart för det tippade topplaget.

Fredrik Olofsson kvitterade för hemmalaget i en snabb kontring i början av tredje perioden, men HV71 slog tillbaka.

Andersson segerskytt

Hemmalagets Oliver Larsen tog en onödig roughingutvisning med fem minuter kvar och Lias Andersson smällde in 2–1 på en retur efter 16.36.

En skön seger för HV71 som gick förbi Oskarshamn och ligger på tionde plats i tabellen.

– Med det laget vi har ska vi inte ligga där vi ligger. Den här segern betyder mycket så klart. Skönt på det sättet vi får avgöra i slutet, det visar på stark karaktär, sade Lias Andersson till C More.