Rosdahl efter segern: "Vi har mer att ge"

Hemmasegern med 1–0 innebär att matchserien mot nu står 2–2.
Ishockey • Publicerad 6 april 2022
Oskarshamns Kim Rosdahl. Arkivbild.
Oskarshamns Kim Rosdahl. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Efter en överraskande förlust i den första kvartsfinalen hemma i Ängelholm hade seriesegraren Rögle levt upp till sitt favoritskap genom att ta två raka segrar mot Oskarshamn.

Men så fort saker och ting åter började se programenligt ut kom en ny överraskning från småländska ostkusten.

– Förra matchen (1–4 i Ängelholm) var en halvplump. I slutspelet är varje match en ny match. Du kan förlora med 100–0 och ändå har du bara förlorat en match, säger Kim Rosdahl.

Oskarshamn tog ledningen i den nionde matchminuten då Cameron Brace tryckte in pucken i mål.

– Det är så roligt att spela slutspelshockey och våra fans är fantastiska, säger Brace.

Noll skott

Annars öppnade Rögle matchen starkt och laget hade dessutom några bättre sekvenser i den tredje perioden. Men närmare mål än ett ribbskott av Dennis Everberg kom man inte den här kvällen.

– Jag är frustrerad över att vi inte fick in pucken, säger Rögles Mattias Sjögren.

I den andra perioden märktes mest ett av lagen på banan, nämligen Oskarshamn. Laget sköljde över Rögle gång efter annan och skapade målchanser på rad. 15–0 i skott i hemmafavör under dessa 20 minuter säger en hel del om vad som utspelades på isen.

Christoffer Rifalk i Rögles mål storspelade matchen igenom men var inte ensam toppmålvakt på isen. Kollegan i Oskarshamns kasse, Tim Juel, krönte sin starka insats med att hålla nollan.

Heta känslor både på och vid sidan av isen – det var äkta slutspelshockey aftonen igenom i den fullsatta, 3 275 åskådare, ladan. När slutsignalen ljöd jublade majoriteten av dem över ännu en överraskning signerad Oskarshamn.

– Vi som lag gör en riktigt bra match, säger Kim Rosdahl.

Bäst av tre

Kvartsfinalen är kvitterad och därmed en vidöppen historia. Match fem spelas i Ängelholm på fredag.

– Det är först till fyra matcher. Nu har det vänt till en bäst av tre-serie och det har vi bra minnen från, säger Rosdahl och tänker på Oskarshamns åttondelsfinalen mot Leksand.

Mattias Sjögren ser fram emot att åter få framträda inför hemmafansen i Ängelholm.

– Nu är det bäst av tre och vi har hemmafördel. Vi känner oss bra. Det är det här man spelar för, att få njuta inför fullsatta arenor, säger Rögles lagkapten.