Annons

Öster fortsätter att testa Ermal Hajdari

Öster har ännu inte bestämt sig kring Ermal Hajdari. Därför fortsätter mittfältaren att provträna med klubben.
– Vi får se mot slutet av veckan hur vi går vidare, säger Östers sportchef Matias Concha.
Växjö • Publicerad 22 januari 2018
Ermal Hajdaris fotbollskarriär tog fart på Kristianstad IP med Kristianstad FF. Nu försöker mittfältaren spela till sig ett kontrakt med Öster.
Ermal Hajdaris fotbollskarriär tog fart på Kristianstad IP med Kristianstad FF. Nu försöker mittfältaren spela till sig ett kontrakt med Öster.Foto: Tom Wall/Arkivbild

Under hela förra veckan provtränade den offensiva mittfältaren Ermal Hajdari med Östers IF. Kristianstad FF-produkten kommer närmast från brittiska Whitehawks FC.

Något beslut om en eventuell kontraktsskrivning med mittfältaren har klubbledningen ännu inte tagit. I stället fortsätter 24-åringen att träna med laget.

Annons

– Ermal har gjort ett fint intryck och han har fina kvaliteter. Därför vill vi titta vidare på honom. Han tränar med oss även denna vecka så får vi se mot slutet av veckan hur vi går vidare, säger Matias Concha.

– Det är inte helt omöjligt att han kan spela hos oss framöver.

Vad tycker du kring det du har sett?

– Han har en väldig snabbhet, han är kvick i både tanke och steg. Det är hans främsta spets. Sedan har han klart delar som måste förbättras. Han är lite oskolad och så där. Men det kommer.

Ermal Hajdaris namn blev känt 2013 när han slutade tvåa i TV4-programmet ”Proffsdrömmen". Året efter blev det Nike Academy i England innan karriären fortsatte till FC Infonet i Estland 2014-2015.

Efter att ha spenderat vårsäsongen 2016 med Nosaby IF i division 3 bar det av till Nya Zeeland och klubben Tasman United.

I slutet av förra veckan berättade Smålandsposten att Öster ännu inte har fått betalt från Lyngby IF efter försäljningen av vänsterbacken Simon Strand, då den danska klubben saknar pengar och riskerar att gå i konkurs. Matias Concha har inte hört något mer än de medieuppgifter som säger att det finns intressenter till att köpa Lyngby IF.

Om pengarna från Simon Strand-försäljningen trillar in eller inte inom den närmaste framtiden är dock inget som ska påverka en eventuell värvning av Ermal Hajdari, enligt Matias Concha.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons