Annons

Öster jagar träning på gräs i Barcelona

Öster drar till Barcelona för att säkerställa grästräning inför premiären i superettan.
Sport • Publicerad 25 februari 2012
Emil Krafth och Öster premiärspelade på en ganska dålig matta när de slog Sundsvall med 2?1 förra säsongen. Nu ska laget åka till Barcelona för att förbereda sig.
Emil Krafth och Öster premiärspelade på en ganska dålig matta när de slog Sundsvall med 2?1 förra säsongen. Nu ska laget åka till Barcelona för att förbereda sig.Foto: Lena Gunnarsson

Söndagen den 8 april inleder Öster säsongen i superettan med bortamöte mot Ljungskile på Markbygg Arena. För att förbereda sig inför allvaret har Öster beslutat sig för att åka till Barcelona på träningsläger. Det inleds den 27 mars. Laget kommer hem igen på tisdagen i premiärveckan.

– Vi vet inte hur planerna ser ut här hemma. Förra året hade vi en del matcher på konstgräs tidigt, men nu inleder vi med fem raka gräsmatcher. Vi måste ha gräs ända in på seriestarten, säger Peter Kuno Johansson, sportchef i Öster.

Annons

Inför fjolårets säsong åkte Öster på träningsläger i Roar Hansens hemtrakter i nordvästra Skåne. Årets resa smäller högre och under veckan lär laget också ta sig till Nou Camp för att se Barcelona möta Athletic Bilbao i La Liga.

– Killarna har varit med och bidragit själva och vi ville göra något som sätter samman truppen, säger Peter Kuno Johansson.

En som eventuellt får följa med på resan är målvakten Alexander Nadj. Eftersom Joakim Wulff drabbats av en stressfaktur jagar klubben en ersättare på ett halvårskontrakt. Den tidigare Jönköping Södra-målvakten provspelade i 3–0-seger mot Halmstad i veckan, men han ställdes inte på några prov av ett uselt motstånd. Enligt Peter Kuno Johansson finns det också andra intressanta namn. Besked om vem som ersätter Joakim Wulff lär komma inom några dagar.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons