Annons

Öster mot div 2-lag i Svenska Cupen

Efter fem träningskamper har Öster nu kommit fram till säsongens första tävlingsmatch.
– Jag hoppas att vi får igång målskyttet, säger tränaren Roberth Björknesjö inför dagens bortamatch mot Rynninge i Svenska Cupen.
Sport • Publicerad 28 februari 2014

I fjol nådde Öster semifinal i cupen där man slogs ut av IFK Göteborg. I årets kvalgrupp spelar, förutom Öster och Rynninge, även Östersund och Elfsborg och precis som föregående år går ettan vidare till kvartsfinal.

Skador, sjukdomar och skavanker gör att det är en försvagad Östertrupp som i dag reser till Örebro för spel mot division 2-motståndet. Sedan tidigare saknas Patrik Bojent och Mario Vasilj som först nästa vecka väntas vara åter i träning efter skador. De får sällskap av Denis Velic (känning i en vad) och Joakim Lindner som avstår matchen som en säkerhetsåtgärd. Inte heller Josef Elvby deltar, beroende på magsjuka.

Annons

Öster har hittills haft stor fokus på rörelsemönster och positionsspel, framför allt när det gäller försvarsspelet. Nu är det dags att steppa upp en nivå även offensivt.

– Jag har varit tränare i lägre divisioner och vet att ett division 2-lag kan slå ett superettanlag vid ett tillfälle. Det gäller att vi jobbar hårt och följer linjerna i vårt spel. Vi har gjort fem defensivt bra träningsmatcher där vi bara släppt till ett enda baklängesmål. Nu ska vi även fokusera på vårt anfallsspel; hur vi tar oss in i boxen och hur vi agerar där. Öster ska skapa många målchanser, säger Roberth Björknesjö.

Startelvan till dagens match är redan klar.

Så här spelar Öster:

Målvakt: Robertino Klajic.

Backlinjen: Elmin Nurkic, Kalle Lindblad, Johan Andersson, Pa Konate.

Mittfältet: Jonas Hellgren och Marcus Bergholtz (balansspelare), Andreas Birgersson (offensiv).

Anfallet: Vlado Zlojutro, Freddy Söderberg, Alhaji Gero.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons