Annons

Öster tappade ledningen – igen

Att hålla ledningar har inte varit Östers grej i årets superetta. På fredagskvällen tappade Växjölaget poäng sedan tabelljumbon Assyriska FF spikat slutresultatet 1-1 i 71:a minuten.
Sport • Publicerad 2 augusti 2014
Tapp. Öster har haft svårt att försvara ledningar i årets serie och med 20 minuter kvar av matchen mot Assyriska blev tre poäng till en poäng.
Tapp. Öster har haft svårt att försvara ledningar i årets serie och med 20 minuter kvar av matchen mot Assyriska blev tre poäng till en poäng.Foto: 

– Jag är nöjd över att matchen slutade 1-1. När Assyriska tryckte på i slutet var jag bara glad att matchen äntligen tog slut, säger Östers tränare Roberth Björknesjö.

Med 13-4 i avslut, varav 5-1 på mål, var det enkelt att förstå Östertränaren kommentar.

Annons

Roberth Björknesjö ville helst tala om den första halvleken. Då var Öster bra.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra fram till att Denis (Velic) gick ut i 65:e minuten. I samma stund tog sig Assyriska in i matchen med sitt tryck. De gör också ett fantastiskt fint mål sett från min position.

Varför lämnade Denis Velic?

– Han hade känning i baksida av låret. Och ville själv byta, svarar Östertränaren.

Öster hade en chans och gjorde ett mål. Det får trots allt sägas vara bra utdelning.

– Vi hade våra omställningslägen och Freddy Söderberg hade ett dunderläge i slutet. Men totalt sett var oavgjort rättvist.

Hans kollega Sören Åkeby var inne på samma linje.

– Mina spelare sprang för mycket i tomma intet. När Öster hade sina bästa perioder i matchen blev vårt lag för långt. Plus att vi var för fega.

– Vi hade respekt för Alhaji Gero och därför vågade inte våra mittbackar att kliva upp i banan.

Assyriska kom till spel med en meriterande poäng från besöket hos Hammarby på Tele 2 Arena. Stärkta av den insatsen ville Assyriskas tränare Sören Åkeby se en upprepning av de 70 slutminuterna från matchen på Stockholms söder.

Annons

Dessutom hade Assyriska stärkt upp under sommaren med estländske landslagsforwarden Kaimar Saag, som med sin nick skapade första halvlekens bästa hemmachans, och Mattias Genc, en duktig spelare från division 2-laget Södertälje FK, som blev poängräddare.

Öster hade uppenbara problem med Assyriska tekniker Christopher Brandeborn på sin kant i första halvleken.

Östers ledningsmål i 26:e minuten kom lite som en chock för de röststarka hemmafansen. Denis Velic räddade bollen från att gå ut till inkast och iscensatte ett bra anfall. Otto Eriksson frispelade Alhaji Gero som gjorde mål för andra fajten i rad.

– En god känsla. Vi hade ett bra lagarbete och kommunikation på planen, säger Alhaji Gero, som i vanlig ordning valde att hylla lagkamraterna.

Assyriska gjorde dubbelbyren i paus och när Öster omedvetet blev väl försiktigt blev det Assyriska som pressade under en stor del av andra halvleken.

I 71:a minuten fick Assyriska utdelningen. Christopher Brandeborn (vem annars?) hittade Mattias Genc som vände bort Karl-Johan Lindblad och dundrade bollen i nättaket.

Strax efter fick Östers Mario Vasilj hoppa in. Ett glädjeämne.

– Det såg ju ut som Mario lirat hela tiden, säger Roberth Björknesjö

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons