Öster väntar på första målet

Öster har i år spelat 180 minuters träningsfotboll utan att göra mål. På torsdagen kom Jönköpings Södra till Växjö Tipshall och åkte där ifrån med seger, 1–0 (0–0).
Sport • Publicerad 6 februari 2014
Östers Alhaji Gero går upp och vinner den här nickduellen med gästernas försvar.Foto: Lena Gunnarsson
Östers Marcus Bergholtz och Andreas Birgersson på väg att anfalla.
Östers Marcus Bergholtz och Andreas Birgersson på väg att anfalla.Foto: Lena Gunnarsson
Öster på träningsfall när Jönköpings Södras Fredric Fendrich vinner bollen från Marcus Bergholtz.Foto: Lena Gunnarsson

– Det är bättre att misslyckas nu än senare under säsongen. Jag ville få se ett offensivt rörelsemönster, det hade vi också, men vi måste bli bättre på att behålla bollen. Och därmed inte åka på omställningar, summerar Östers tränare Roberth Björknesjö.

– Forwards måste ta tidigare och bestämdare löpningar, lägger Roberth till.

Öster hade specieillt i första halvleken ett övertag i bollinnehav, men det var händelsefattigt framför Jönköpings Södras mål. Hemmaattackerna dog ut vid straffområdets gräns.

Lagen hade varsin chans i första halvlek, Jönköpings Dijan Vukojevic lyfte i bra läge bollen till hörna och Östers Alhaji Gero hade sånär utnyttjat en tappad boll från bortakeepern.

Samme Gero var inblandad i en straffsituation i början av andra halvlek och han hade även en hyfsad nick på Jonas Hellgrens långa inlägg.

Den allra bästa Österchansen hade Freddy Söderberg på en retur, men hans skott stannade i muren av täckande gröna spelare.

Jönköpings Södra gjorde vad det här spelet går ut på; att göra mål.

När Österförsvaret inte lyckades rensa rann bollen igenom diagonalt till en helt fri Ronny Sabo. Han hade bara att placera bollen i tom kasse.

Ronny Sabo var het och hade även en bra träff i stolpen i slutskedet när Öster flyttade upp folk i jakten på kvittering.

Öster hade mycket folk borta och mittfältet var sargat när Denis Velic, Josef Elvby och Joakim Lindner saknades av olika anledningar.

– Både jag och Josef har åkt på en infektion, men jag hoppas kunna åka med på Danmarkslägret på tisdag, säger Denis Velic.

Dagen efter matchar Öster mot Hvidovre.

Ett par spelare i Öster trädde fram lite extra, försvarets Johan Andersson och mittfältaren Marcus Bergholtz.

– Vi fortsätter att jobba på att släppa till få målchanser för motståndarna och för att vinna tillbaka bollen snabbt. Jag tycker att vi klarade det och därför var det snöpligt att förlora, säger 18-årige Johan Andersson.

– Vi visade tendenser att vara det spelförande laget, fortsätter Johan.

De flesta av de 471 åskådarna, en bra publiksiffra för en efetrmiddagsmatch i februari, väntade på Östers premiärmål för året.

Nu får det komma mot Hvidovre i kommande vecka istället.