Annons

Öster värvar landslagsback

De har bildat mittlås i landslaget. Nästa säsong spelar de tillsammans i Öster. Sanna Svensson får sällskap av Emma Kullberg från Umeå.
Sport • Publicerad 22 december 2010

19-årige backtalangen Emma Kullberg har 21 flicklandskamper på meritlistan. Flera av dem har hon bildat mittbackspar med Östers Sanna Svensson. Flytten till Växjö innebär att de blir lagkompisar en hel säsong.

– Det betyder mycket för laget om man är samspelta. Jag och Sanna passar tillsammans. Vi är två olika spelartyper och jag tror att det behövs, säger Emma Kullberg.

Annons

I somras spelade hon U20-VM för Sverige i Tyskland. Sanna Svensson skulle ha varit med där, men skadade sig i en förberedande landskamp mot Frankrike. Nästa landslag mittbacksparet kan få spela i är U23.

– Det känns jättebra. Öster är ett bra lag och har en bra organisation. Magkänslan har varit en stor del.

Emma Kullberg har varit med i Umeås a-trupp de två senaste säsongerna. I år spelade hon åtta matcher i allsvenskan, fyra av dem från start. Hon känner ändå att hon utvecklas på de tuffa träningarna och att hon lärt sig mycket av de rutinerade lagkamraterna, men med speltiden hon hoppas få i Öster tänker hon ta nästa steg.

– Alla behöver matcher för att utvecklas. Ju mer speltid du får desto mer utvecklas du.

Hur länge stannar du i Öster?

– Det blir i alla fall ett år, sedan vill jag tillbaka till allsvenskan. Förhoppningsvis går Öster upp och vi blir ett allsvenskt lag, säger Emma Kullberg.

Östers tränare Hanna Höckert är mycket nöjd med värvningen.

– Det är en mycket fin julklapp. Emma är en fantastiskt duktig fotbollsspelare och framför allt kan hon bli ännu bättre på sikt. Hon har varit huvudfokus i jakten på nyförvärv. Jag är jätteglad att det gått i lås.

Sedan tidigare har Öster förstärkt med målvakten Madeleine Wakt. Även hon har meriter från flicklandslagen. Ny i truppen blir även Hovshagas 15-åriga superlöfte Nellie Karlsson.

– Hon kommer säkert att få speltid i ettan, men hon värvas inte som en startspelare, säger Hanna Höckert.

På väg in är även en ny anfallare som ska ersätta Elin Nilsen som flyttar till allsvenska Kristianstad. Enligt Hanna Höckert handlar det om en allsvensk spelare som söker en nystart i karriären.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons