Annons

Öster värvar Sandoval

Öster värvar Boris Sandoval. Chilenaren har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.
– Han har intressanta kvaliteter, säger sportchefen Peter Wibrån.
Sport • Publicerad 12 augusti 2014

Vid midnatt mot tisdag stängde transferfönstret och under måndagen beslutade sig Öster för att skriva ett kontrakt säsongen ut med den provspelande vänsterbacken Boris Sandoval från Chile.

– Vi kommer att ha ett kontrakt under hösten och det finns möjlighet till förlängning, säger Peter Wibrån.

Annons

Den 27-årige vänsterbacken har spelat i den högsta chilenska ligan de senaste åren, men får nu sitt första kontrakt utanför hemlandet.

– Han har intressanta kvaliteter som vi vill se hur långt de räcker i den här miljön och i den här serien. Han kan ta sig förbi sin motståndare och vill komma fram mycket i det offensiva spelet.

Under sommaren har Öster därmed plockat in Tibor Joza på lån från Falkenberg och Boris Sandoval från Chile. Båda är försvarsspelare och det är något föreningen letat efter när Elmin Nurkic och Emil Andersson åkt på långtidsskador. Öster har också letat efter offensiva förstärkningar, men där gick man bet.

– Där hände inget på grund av olika omständigheter, säger Peter Wibrån.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons