Annons

Öster vill flytta läktarna i Tipshallen

Öster vill göra Tipshallen till en godkänd reservarena. Vid dåligt väder utomhus vill föreningen flytta in sina matcher i superettan under tak.
Sport • Publicerad 11 januari 2012
Foto: Filip Sjöfors

I hjärtat av den framväxande Arenastaden finns Tipshallen. I tisdags gjorde Öster årets första träning på det nylagda konstgräset. Nu hoppas föreningen på fler förändringar i den 21-åriga hallen.

– Vi från Öster har ett önskemål att minska storleken på läktarna för att på så sätt göra en godkänd matcharena. Det skulle vi mycket gärna vilja genomföra, säger Claes Lövgren, ordförande i Öster.

Annons

Konstgräsplanen i hallen har måtten 105x68 meter och det är tillräckligt för att få spela nationella matcher. Problemet är avståndet mellan läktaren och linjen på långsidan. Den är bara någon meter i dag. Det krävs ytterligare två meter och det skulle man kunna lösa genom att ta bort den nedersta raden på läktaren.

– Det kommer att bli lite färre platser, men det är viktigare att det blir en godkänd matcharena, säger Claes Lövgren.

Om Tipshallen blir en godkänd matcharena tror Claes Lövgren att fler klubbar blir intresserade av att hyra in sig under vinterhalvåret. Vissa turneringar och cuper kräver godkända arenor. En annan fördel är att man kan ha sin reservarena på nära håll och att man därmed slipper flytta matcher till Kalmar, Jönköping eller Värnamo vid dåligt väder.

Förutom större avstånd till läktarna behöver utrymningsplan och läktarkapacitet ses över för att Östers önskemål ska bli verklighet. Föreningen har inlett diskussioner med fastighetsägaren Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden tycker att idén är vettig, men precis som i andra fall är det en kostnadsfråga.

– Diskussionen får fortsätta med positiva förtecken, säger Ulf Hedin.

Claes Lövgren berättar att Öster är beredd att ta en del av kostnaden.

– Kommunen tittar på det. Det kommer förstås att påverka hyran, men vi är beredda att ta det ansvaret.

Om Öster och kommunen bestämmer sig för att göra förändringarna kan de komma i gång under våren. I sådana fall kan Tipshallen vara godkänd som matcharena till hösten och till träningspremiären 2013.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons