Annons

Österdamer borta från allsvenskan

Det allsvenska tåget gick på söndagen för Östers damlag. Laget förlorade lördagens bortamatch mot tabellfyran QBIK i Karlstad med enda målet. När sedan Dalsjöfors vann med 3–2 mot Stattena kan inte Öster nå seriesegern i söderettan.
Sport • Publicerad 11 oktober 2010

– Vi har slarvat bort det här åtskilliga gånger under året, men jag är ändå i stort nöjd med säsongen. Samtidigt känner jag en besvikelse över att vi inte lyckades fullt ut, säger Östers tränare Hanna Höckert, sedan hon nåtts av beskedet om Dalsjöfors seger.

Trodde du att ni skulle få Stattena-hjälp?

Annons

– Jag trodde på att Stattena skulle vinna med tanke på att de kämpade för kontraktet. Nu blev det inte så och det var en olustig situation att måste lita till hjälp av andra, svarar Östertränaren, som nu ska ta sig en funderare kring sin egen framtid som tränare i föreningen.

Dalsjöfors från Borås knep den enda uppflyttningsplatsen och Öster kan som bäst bli tvåa i serien.

Växjölaget släppte tidigt in matchens enda mål på Tingvalla. Bara sex minuter hade spelats när Stina Björkstam gjorde 1–0 inför 155 åskådare.

– Vi gjorde ingen bra match mot QBIK, vi var inte speciellt nära, säger Hanna Höckert.

Öster hade heller inget flyt och Växjölaget fick två mål bortdömda. Plus att Öster hade en boll som rullade på QBIK:s mållinje.

– Tjejerna var inte på tårna, kanske var de tagna av stundens allvar, säger Hanna. Förresten går det att hitta hur många bortförklaringar som helst till varför det slutade så här.

Några spelare utmärkte sig positivt i Öster.

Målvakten Sanna Litzén gjorde flera bra ingripanden och Sanna har utvecklats starkt i år. Sanna Svensson och Ann Arvidsson stod också upp bra mot QBIK.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons