Annons

Östermålvakt flyttar västerut

Östermålvakten Rasmus Rydén flyttar västerut. Kommande säsong spelar han med Halmstads BK i superettan.
Sport • Publicerad 9 januari 2012
Rasmus Rydén.
Rasmus Rydén.Foto: Filip Sjöfors

– Jag ser framför allt att vi som lag och förening har en väldigt spännande utmaning framför oss. Det kommer att krävas hårt arbete från alla för att det här ska bli bra, säger Rasmus Rydén till Halmstads officiella hemsida.

Efter fyra år i Öster fick Rasmus Rydén inget nytt kontrakt inför kommande säsong. 28-åringen har Växjö BK som moderklubb och fotbollskarriären har också tagit honom till Falkenberg. Under åren i Öster var han bland annat med om att vinna division 1 södra och han gjorde ett par riktigt viktiga räddningar när Öster räddade kontraktet i superettan via kval 2010.

Annons

– Superettan är en tuff serie med många jämna matcher, säger Rasmus Rydén till Halmstads BK:s hemsida.

Förra säsongen fick Rasmus Rydén stå någon match tidigt under säsongen. I övrigt var han hänvisad till bänken till förmån för Joakim Wulff. Nu väntar en ny kamp om målvaktshandskarna med Karl-Johan Johnsson.

– Det första intrycket är väldigt positivt både från föreningen och tränarna. Givetvis underlättar det att jag känner Jens sedan tidigare, säger Rasmus Rydén som hade tränare Gustafsson i Falkenberg.

– Rasmus är villig att arbeta väldigt hårt för att bli en bättre målvakt och har accepterat den roll jag presenterat för honom, men han är samtidigt villig att jobba hårt för att försöka ta målvaktströjan, säger tränaren till hbk.se

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons