Annons

Östermöte fyllt av positiva nyheter

Sällan eller aldrig har väl ett årsmöte innehållit så många positiva nyheter som när Östers IF summerade sitt 84:e verksamhetsår i restaurang Östergatan på Myresjöhus Arena.
Sport • Publicerad 28 februari 2014
ÖstertrioLudwig Ernstsson valdes in i Östers styrelse, Jens Magnusson presenterades som ny klubbchef och Peter Wibrån som ny sportchef. En trio med mycket spetskunskap.
ÖstertrioLudwig Ernstsson valdes in i Östers styrelse, Jens Magnusson presenterades som ny klubbchef och Peter Wibrån som ny sportchef. En trio med mycket spetskunskap.Foto: Ola Netterström

Ett 100-tal Östermedlemmar på plats fick bland annat veta följande:

xx Jens Magnusson blir ny klubbchef efter Peo Jönsson.

Annons

xx Peter Wibrån blir både sportchef och assisterande A-lagstränare.

xx Ludwig Ernstsson valdes in i styrelsen.

xx Jättetalangen Johan Andersson har förlängt sitt Österkontrakt till 2016.

Nyheterna togs emot med glädje och applåder.

– När Ljungby IF och Östers IF möttes i kvalet 1999 var jag stor Ljungbysupporter. Om någon då sagt att jag 15 år senare skulle stå här som klubbchef i Östers IF hade jag nog undrat hur mycket personen druckit, sa Jens Magnusson.

– Att bli sportchef är ett ärofyllt uppdrag, sa Peter Wibrån som också kryddade årsmötet med att berätta om hur bra Östers förberedelser går för tillfället.

– Att väljas in i styrelsen är extremt hedrande. Det känns som om cirkeln sluts då jag varit spelare, ungdoms- och juniortränare och A-lagstränare i Öster. Jag kom till Öster som sjuåring och känns som jag hunnit med det mesta i förenngen, sa Ludde skyttekungen och exproffset Ludde Ernstsson som lämnade Öster helt hösten 2010 då han både hoppade in och blev bortplockad som A-lagstränare.

– Det kändes som ett stort personligt nederlag när jag lämnade Öster. Nu känns det bra att vara tillbaka och tillföra styrelsen ännu mer fotbollskunskaper.

– Vi har kommit fram till fantastiska lösningar med Jens, Wibbe och Ludde, sa Östers ordförande Sven Johannesson.

– Att Johan Andersson, som är pojklandslagsspelare och ett stort löfte, förlängt kontraktet med Östers IF känns också fantastiskt.

Annons

Sven Johannesson blev omvald som ordförande. Johan Kåberg och Mats Fransson är kvarstående styrelseledamöter och Henrik Stridh och Jonas Karlsson blev omvalda.

Sportsligt var 2013 ett misslyckande och det var befriande skönt att ingen hymlade om det på gårdagens årsmöte.

– Östers IF har genomgått prövningar i många år och 2013 var inget undantag, konstaterade Sven Johannesson och syftade på degraderingen från allsvenskan.

Östers ordförande hade revansch i blicken, precis som många andra årsmötesdeltagare.

– Visionen 2014–18 är att Östers IF ska med i huvudsak regionala resurser bli svenska mästare, sa Sven Johannesson och möttes av jubel.

Årsmötet innehöll också många avtackningar, däribland revisorn Roger Bringhed som tackade för sig efter 26 år.

– Jag har varit Östers revisor under en tredjedel av föreningen historia och har granskat 13 olika ordföranden och alla deras styrelseledamöter, berättade Roger Bringhed.

Sven Johannesson avslöjade också stipendiaterna i Stig Svensson-fonden. Joakim Gustafsson kommer att få ledarpriset och Simon Vennerhag, som nyligen fått ett A-lagskontrakt, spelarpriset.

Slutligen konstaterar vi att Österkoncernen genom stenhårt arbete lyckats med ekonomin. Årets resultat blev 335 640 kronor och det egna kapitalet uppgår till 494 446 kronor.

– Det här var ett av de mest intensiva och längsta årsmöten som jag lett, sa mångårige mötesordförande Åke Eriksson.

Säkert var det så. Och kanske det mest nyhetsrika.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons