Annons

Östers elva i Slaget om Småland

Överkörda i Kalmar. Bestulna i Växjö. I eftermiddag jagar Öster revansch i säsongens enda "Slaget om Småland".
Sport • Publicerad 14 februari 2014
Startar. Alhaji Gero startar på topp i dagens derby tillsammans med Freddy Söderberg och Vlado Zlojutro.
Startar. Alhaji Gero startar på topp i dagens derby tillsammans med Freddy Söderberg och Vlado Zlojutro.Foto: André Larsson

Sejouren i allsvenskan blev bara ettårig och i seriespelet får Öster rikta in sig på derbymatcher mot IFK Värnamo, Jönköping Södra och Husqvarna. Därför blir eftermiddagens möte med Kalmar FF en träningsmatch med extra krydda. Ni som inte kan vara på plats följer den direkt via www.smp.se/matchenlive från klockan 15.50.

Öster kommer till matchen med säsongens bästa insats i benen efter 3–1-vinsten i veckan mot danska Hvidovre. Tränaren Roberth Björknesjö höll en ganska avslappnad träning på fredagen och har plockat ut följande startelva.

Annons

? Målvakt: Robertino Kljajic.

? Backlinje: Andreas Wihlborg, Mario Vasilj, Johan Andersson, Elmin Nurkic.

? Balansspelare: Josef Elvby, Marcus Bergholtz.

? Offensiv mittfältare: Denis Velic.

? Forwards: Alhaji Gero, Freddy Söderberg, Vlado Zlojutro.

Ett par spelare i truppen missar matchen på grund av sjukdom. Det gäller mittbacken Karl-Johan Lindblad och anfallaren Simon Wennerhag. Nye högerbacken Emil Andersson har känningar i hälsenan efter tufft matchande och tränande och vilar tillsammans med Patrik Bojent som rehabtränar.

– Jag vill se att vårt försvarsarbete ser lika bra ut som det gjort de här tre matcherna. Sedan vill jag att vi kreativt skapar mycket mer, sätter tryck och att vi får den matchbild jag vill, säger Robert Björnesjö.

Kalmar FF, med nye tränaren Hans Eklund, har plockat in en provspelare från Ghana. Dominic Adiyiah har en imponerande meritlista och fanns bland annat med i landslaget vid VM i Sydafrika. Han startar på topp tillsammans med David Elm. I den spikade startelvan finns även Emin Nouri och nyförvärvet Tor Öyvind Hovda.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons