Annons

Östers håller PK: Björknesjö tar över efter Thomsson?

I dag kl 14.00 har Östers IF presskonferens. I fredagstidningen skrev vi att ett tränarskifte är på gång: Andreas Thomsson ut - Roberth Björknesjö in.
Det är den tränarförändringen dagens PK ska handla om.
Sport • Publicerad 29 december 2013
Enligt vad Smp erfar blir det Roberth Björknesjö som tar över som Östertränare efter Andreas Thomsson. Imorgon ska Öster ha presskonferens. Foto: SCANPIX
Enligt vad Smp erfar blir det Roberth Björknesjö som tar över som Östertränare efter Andreas Thomsson. Imorgon ska Öster ha presskonferens. Foto: SCANPIXFoto: 

Det enda som ansvariga i Öster berättar inför presskonferensen är att den gäller hur organisationen kommer att se ut framöver.

Klart är att Andreas Thomsson inte kommer att vara A-lagstränare i den nya Österorganisationen.

Annons

Istället blir det, enligt våra uppgfter, Roberth Björknesjö som tränar Öster i superettan 2014.

Björknesjö har jobbat som tränare i Brommapojkarna i olika omgångar. Höjdpunkten under hans senaste sejour på Grimsta var andraplatsen (efter Öster) i superettan 2012.

Trots att BP klarade sig kvar i allsvenskan gångna säsongen sa Björknesjö oväntat upp sig förra månaden.

- Det känns vemodigt att lämna BP. Vi har uppfyllt de mål som vi satte upp för tre år sen. Därför känns det nu som rätt tid att söka nya utmaningar, sa Björknesjö då.

Nu har han hittat en ny utmaning - i Växjö.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons