Annons

Östers miljonklipp

I går signerades det största och viktigaste sponsoravtalet för Östers IF på flera årtionden.
De kommande tre åren blir Ica en av Växjöklubbens huvudsponsorer.
Enligt vad Smålandsposten erfar är avtalet värt uppemot sex miljoner kronor sett över hela avtalsperioden.
Sport • Publicerad 13 januari 2006
Tommy Nilsson, marknadschef i Östers IF, var glad i går sedan föreningen signerat ett treårigt mångmiljonavtal med nygamla huvudsponsorn Ica. Foto: INGEMAR KROON
Tommy Nilsson, marknadschef i Östers IF, var glad i går sedan föreningen signerat ett treårigt mångmiljonavtal med nygamla huvudsponsorn Ica. Foto: INGEMAR KROONFoto: 

- Vi kommenterar aldrig några summor i sådana här sammanhang, men jag kan medge att det handlar om ett mångmiljonavtal, säger Östers marknadschef Tommy Nilsson.

Ända fram till mitten av 1990-talet var Ica en tung Östersponsor, men då avbröts samarbetet. Nu säger Icas sponsoransvarige Peter Wiklander:

Annons

- Det känns kul att få med Öster i Ica-familjen igen. Föreningen är en klassiker i svensk fotboll. Vi hade länge ett framgångsrikt samarbete med Stig Svensson och nu verkar föreningen vara på väg in i en ny framgångsperiod med en seriös och proffsig framtoning.

Östers IF har innevarande säsong budgeterat med 11,3 miljoner kronor i sponsorintäkter.

- Det ska vi klara av. Suget efter fotboll är enormt. Hittills har vi dragit in nästan fem miljoner och det är bra för att vara så här tidigt på året, säger Nilsson.

Ica ersätter Axa som huvudsponsor

Jämfört med förra säsongen kvarstår Pensum som en av två huvudsponsorer medan Ica ersätter Axa som den andra.

- Vi fick tidigt besked av Axa att de inte ville lägga in de pengarna som ett huvudsponsorskap innebär. Men Axa fortsätter att vara Östersponsor och deras dräktreklam flyttas från bröstet på tröjorna till ryggen, säger Nilsson.

Citygross försvinner helt som dräktsponsor. Kanske inte så konstigt med tanke på konkurrenten Icas engagemang.

Om den nygamla huvudsponsorn har några specifika önskemål om hur pengarna ska fördelas mellan herrlag, damlag och ungdomsverksamhet vill inte Nilsson avslöja.

- Men rent allmänt kan jag säga att vi givetvis går in och stöttar de delar av föreningens verksamhet som behöver stöttning, säger Tommy.

Ökad trygghet

Annons

Ordföranden Curt Persson var också nöjd i går.

- Flerårsavtalet med Ica ger oss ökad trygghet och visar att vi är på rätt väg, sa han.

De senaste åren har Ica sponsrat Djurgården, Malmö FF, IFK Göteborg och Halmstads BK. Nu utökas alltså den allsvenska kvartetten med Östers IF.

- Under hela hösten har arbetet med att sy ihop det här avtalet pågått. Mot den bakgrunden känns det mycket bra att vi nu lyckats ro affären i land. För inte så länge sedan blev även vårt materialavtal med Nike och Intersport klart, säger Tommy Nilsson.

Dessutom: Antalet medlemmar i den så kallade 1930-klubben, alltså sponsorer som satsar 1.930 kronor vardera, har nästan fördubblats sedan förra säsongen. Just nu finns cirka 500 sådana sponsorer.

Det verkar som om solen inte bara går upp i öster dessa dagar utan dessutom strålar över Öster mest hela tiden och därmed borgar för ljusa framtidsutsikter.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons