Annons

Österseger som borde varit större

1–0 efter en sen frispark.
En seger som borde varit större.
– Är väl egentligen bara effektiviteten jag inte är nöjd med, sa
Östers tränare Roar Hansen.
Sport • Publicerad 5 februari 2012
Östers målskytt Darijan Bojanic.
Östers målskytt Darijan Bojanic.Foto: Lena Gunnarsson

Tredje vinsten i tredje försäsongsmatchen var klar.

Närmare än ett bortdömt mål och ett skott över, efter att Östers målvakt Darmin Sobo strulat med bollen, kom inte gästerna från Varberg, nykomling i superettan.

Annons

Öster, ledda av skicklige kaptenen Denis Velic, hade betydligt fler chanser och fler vassa anfall. Under första halvlek dominerade högerkanten, där Alexander Henningsson och Stefan Karlsson fanns.

Det dröjde dryga tio minuter in i andra innan det också blev fart på vänsterkanten. Då kastades Darijan Bojanic in i stället för en svag Kevin Amuneke.

– Vi fick faktiskt ta ut honom. Han hade problem med ryggen redan i halvtid. Han har haft problem med den senaste veckan. Vi tänkte om det släppte i andra, men det gjorde det inte, sa Roar Hansen.

– Jag skulle hoppa in och utmana mycket och kände att jag gjorde det när jag fick bollen, sa Bojanic.

Ibland blev det någon dragning för mycket. Ibland lurade han bort ett par spelare. Den kvicke och tekniske 17-åringen från Gislaved krönte ett fint inhopp med ett mål. En frispark från vänsterkanten.

– Jag skulle bara lägga in den på första stolpen där alla löpte, men alla hoppade över den och den krånglade sig in, sa Bojanic, som även gjorde mål senast mot Länslaget.

– Säsongen har börjat jäkligt bra. Bara fortsätta kriga på och få så mycket speltid som möjligt. Jag gillar tians roll, bakom forwarden, bäst och röra mig fritt där. Fast bara jag får spela blir jag glad.

Att det bara blev ett mål (i den 82:a minuten) inför 523 åskådarna i Tipshallen berodde på svaga avslut från Öster. Matteo Blomqvist-Zampi brände ett tidigt friläge. Alexander Henningsson sköt utanför från kanten två gånger, Jonas Hellgren (som spelade 70 minuter bakom Östers ende forward) hade en liknande chans och inbytte Filip Thurn bommade mål i slutet.

Ytterligare möjligheter hade skapats om sista passet sista tredjedelen varit mer precist.

– Men vi spelar en ganska bra fotboll. Fast vi ska leda med ett par bollar redan i halvtid, sa Roar Hansen.

Annons

I övrigt kan vi nämna att tipselitspelaren Max Lexert debuterade (han kallades in efter att Anton Henningsson fått en lårkaka) och spelade 25 minuter som mittback bredvid utmärkte Mario Vasilj.

Elmin Nurkic var sjuk och därför spelade Patrik Bojent vänsterback i stället.

Joakim Wulff fanns inte med på grund av fotproblem, men är tillbaka i träning i veckan. Förutom Månz Karlsson, som har bekymmer med ett ledband i knäet, är laget fritt från skador.

Per Magnusson

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons