Annons

Österspelare kan bli seklets bästa

Nästa år fyller Smålands fotbollförbund 100 år. Det uppmärksammas genom en omröstning där seklets bästa småländska fotbollsspelare ska utses.
Sport • Publicerad 31 december 2010

Alla har chansen att rösta på sin favorit, men innan vinnaren utses kommer även en jury bestående av sportjournalister, Svenska fotbollförbundet och Smålands fotbollförbund säga sitt. Öster dominerar stort. Sju av de elva utvalda herrarna har representerat Växjöklubben. Kalmar FF har bara med en spelare. Österspelarna på listan är:

? Harry Bild

Annons

? Jan "Lill-Damma" Matsson

? Joachim Björklund

? Björn Andersson

? Thomas Ravelli

? Tommy Svensson

? Rolf "Kocken" Andersson

Bland de övriga kandidaterna finns andra framgångsrika smålänningar som Jonas Thern och Peter Larsson. Den enda som fortfarande är aktiv på listan är Helsingborgs Erik Edman.

På damsidan finns fem nominerade finalister. En av dem kommer från Kronobergs län. Frida Nordin fick nyligen ta emot Smålandspostens guldnål för sin säsong hos svenska mästarna Ldb Malmö. Snart kan hon få ytterligare en fin utmärkelse. Ytterligare en spelare på listan är fortfarande aktiv, Linköpings Kosovare Asllani som kommer från Vimmerby.

Vinnarna kommer att presenteras vid hundraårsfirandet på Elmia i Jönköping i mars. Även seklets bästa domare kommer prisas. Bland de nominerade herrarna finns Karl-Erik Davidsen från Rottne. På damsidan är Paula Thörn, tidigare Lagan, en av sex nominerade domare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons