Annons

Östersundförsäljning ger sköna pengar till Öster

I går blev det klart att förre Österspelaren Modou Barrow lämnar Östersund FK i superettan för spel med Swansea i premier league.
Prislappen på cirka 20 miljoner svenska kronor innebär också att Östers IF kan se fram emot några sköna slantar på kontot.
Sport • Publicerad 26 augusti 2014

Den 22-årige forwarden Modou Barrow från Gambia spelade ungdomsfotboll i Östers IF under åren 2005–2010 och vid en försäljning till en proffsklubb utgår en solidaritetsersättning till de klubbar som spelaren har representerat mellan 12–23 års ålder.

Ersättningen ligger på femtio procent av försäljningssumman och förutom Öster har Barrow även spelat en säsong i Mjölby, en säsong i IFK Norrköping och en säsong i Varberg innan han skrev på för Östersund inför den här säsongen.

Annons

Enligt uppgifter betalar Swansea City cirka 20 miljoner kronor i övergångssumma till Östersund och eftersom Barrow tillhörde Öster under fem år medan han bara varit ett år i de övriga tre klubbarna innebär det att Öster får en större del av kakan. Uppskattningsvis rör det sig om en summa i trakterna kring en halv miljon svenska kronor.

–Jag vet att vi ska få pengar, men exakt vad den summan blir totalt vet jag inte ännu eftersom jag inte fått reda på någon övergångssumma och därför inte räknat på det, säger Peter Wibrån som är sportchef i Öster.

Modou Barrow har gjort tio mål och sju assister på 18 matcher med Östersund och kommer även delta i kvällens match mot Sirius innan han åker till Wales för läkarundersökning och kontraktsskrivning med Swansea.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons