Annons

Östertalang testar med Fulham

Östers lovande mittfältare/anfallare Darijan Bojanic reser på söndag till London – inbjuden av Premier League-klubben Fulham FC.
– Det ska bli riktigt kul, säger Darijan.
Sport • Publicerad 28 oktober 2010

Bojanic, som är född 1994, kommer under en veckas tid att gästa Fulhams ungdomsakademi i Londons sydvästra utkanter.

Där, i Motspur Park, ska Bojanic förhoppningsvis imponera så mycket på Fulhams ungdomstränare att han erbjuds ett ungdomskontrakt med klubben.

Annons

Darijan reser till London tillsammans med sin pappa Anto.

– Att en av våra många lovande spelare bjuds in av en storklubb som Fulham är givetvis positivt, säger Östers tillträdande klubb- och sportchef Peter Kuno Johansson.

Darijan kom till Öster från Gislaveds IS förra året. Han är inte särskilt stor till växten (165 cm/63 kilo) men utrustad med härlig teknik och ett vasst skott. Många motståndare har fått erfara att det är svårt att ta bollen från Darijan.

Gångna säsongen har han spelat matcher med såväl Östers tipselitlag som med Östers U21-lag.

– Framförallt är London-resan en chans för en ung kille att komma ut i vida fotbollsvärlden, säger Kuno.

Om Fulham gillar Bokanic, och erbjuder honom kontrakt, väntar förhandlingar med Östers IF.

Eftersom Darijan bara är 16 år lär Växjöklubben i ett sådant läge vara intresserat av att skriva in diverse vidareförsäljningsklausuler i avtalet med Fulham.

I Fulhams A-trupp finns för tillfället två svenskar: Backen Fredrik Stoor och anfallaren David Elm.

Båda har dock haft svårt att platsa i startelvan sedan Mark "Sparky" Hughes i somras tog över managerjobbet på Craven Cottage efter Roy Hodgson.

– Jag vet inte så mycket om Fulham. Men givetvis ska det bli ett häftigt att få visa upp sig för en sådan storklubb, säger Darijan inför sitt London-äventyr.

En annan av Östers lovande spelare, Elias Todevski, har tidigare varit i London och visat upp sig. I hans fall var det Fulhams Londonrival Tottenham Hotspur som bjöd in anfallstalangen.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons