Oväntad hemmaförlust för Bayern München

Fotboll • Publicerad 7 januari 2022
Mönchengladbach fick jubla i München.
Mönchengladbach fick jubla i München.Foto: Andreas Schaad/AP/TT

Borussia Mönchengladbach trivs mot Bayern München den här säsongen. I höstas krossades storklubben med 5–0 i tyska cupen – och på fredagskvällen vann "Gladbach" Bundesligamötet i München med 2–1.

Bayern saknade flera spelare på grund av corona men tog planenligt ledningen när Robert Lewandowski, inför tomma läktare, skickade in 1–0 i 18:e minuten. Men med två mål inom loppet av fyra minuter vände gästerna, först Florian Neuhaus kvittering i 27:e och sedan Stefan Lainers matchvinnande nick i 31:a.

Förlusten var Bayerns tredje i Bundesliga, men den tyska fotbollsjätten toppar fortsatt tabellen med en ganska betryggande niopoängsmarginal till Dortmund.