Annons

"Övertygad om att vi klarar av det"

I går möte Tingsryds AIF Jonstorp i division ett-hockeyn. I dag har Taif ett ännu viktigare möte inbokat, med banken. Förmodligen dröjer slutresultatet ytterligare några dagar.
Sport • Publicerad 9 januari 2006
Optimist. Ordförande Tommy Palmér tror att Tingsryd ska reda ut likviditetskrisen. Foto: STEFAN NILSSON
Optimist. Ordförande Tommy Palmér tror att Tingsryd ska reda ut likviditetskrisen. Foto: STEFAN NILSSONFoto: 

- Jag är övertygad om att vi kommer att klara det, säger ordförande Tommy Palmér.

Han är förvånad över de starka reaktionerna på brevet från styrelsen som varslade om den akuta likviditetskrisen för föreningen.

Annons

- Det har diskuterats väldigt mycket på byn, konstaterar han.

Styrelsen har fått en del kritik, kanske främst för hur den gjorde problemen offentliga. Den viktigaste följden är ändå att hjälp är på väg.

- Det har skakat liv lite grann i en del människor, konstaterar Palmér.

Medlemmar i 112-gruppen har dragit igång ett billotteri. Det finns 300 lotter för tusen kronor styck. Palmér tror att lotteriet kan ge föreningen över 100 000 kronor.

I samband med derbyt mot Olofström den 25 januari planeras särskilda insatser. Bland annat är målet att få sponsorer att betala en stödpeng för varje åskådare som kommer till matchen. 112-gruppen planerar också för en auktion längre fram.

- Enskilda företagare har hört av sig och erbjudit hjälp, som att stå för en enskild spelares lön under en månad, berättar Palmér.

Problemet är att intäkterna från vissa av stödinsatserna dröjer. Därför träffar Tingsryds ledning redan i dag en av de lokala bankerna.

Oavsett resultatet av det mötet räknar ordföranden med att föreningen klarar av att betala 200 000 kronor i skatter och sociala avgifter på torsdag.

Tommy Palmér berättar att Taif inte kommer att kunna betala alla fakturor i tid, men att flera leverantörer har accepterat en försening.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons