Annons

"Pajen" förlänger – truppen spikad

Markus Persson har bestämt sig.
Han fortsätter två år till i Tingsryds AIF, som därmed har en fulltalig spelartrupp.
– Vi är nöjda på papperet, säger sportchefen Patric Larsson.
Sport • Publicerad 2 juni 2014

Markus Persson kom till Tingsryd från norska Stjernen. Han var tänkt som en nyckelspelare och blev det också. Efter säsongen ställde han några sociala krav på klubben för en fortsättning, bland annat ett jobb till flickvännen som i så fall kommer att flytta till Småland.

Nu är kraven uppfyllda.

Annons

– Vi är mycket nöjda med att få behålla "Pajen". Han har de spetskvaliteter i sitt spel som vi inte kan hitta någon annanstans på division 1-nivå. Trots att det fanns visst intresse från allsvenskt håll väljer han att fortsätta hos oss, säger Patric Larsson.

Spelartruppen är spikad. Vi bad Patric Larsson ge ett kort omdöme om respektive lagdel.

Om målvaktsbesättningen säger han:

– Wictor Ragnewall har visat att han är en av ettans bästa målvakter och han vill stå ännu mer än under förra säsongen. Andreas Hörberg är ungefär där Wictor befann sig i fjol. Där finns det stor potential.

Backsidan?

– Där har vi fått in ytterligare rutin. Niklas Enberg är en riktigt stabil back och Kim Lennhammer står för spetskompetens. Det kommer att bli en härlig utmaning att spela till sig en ordinarie backplats i Tingsryd till nästa säsong.

Forwardssidan?

– Där har vi fått behålla precis det vi ville. Det innebär en fortsatt stark centersida. Vi har fyllt på med Sebastian Benker som bidrar med fart och Clinton Pettapiece som en dark horse. Det känns som att vi vi får ett rappt lag som även kommande säsong kommer att spela mycket i anfallszon.

En nyhet inför sensommaren är att Tingsryds AIF kommer att arrangera en tredagarscup i augusti. Inbjudna klubbar är Skövde, Vimmerby och Visby Roma.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons