Annons

Pär Gerell mot nya SM-guld?

I dag startar SM i bordtennis.
Ett stort antal spelare från Frej, Dänningelanda och Ljungby finns med.
Och så har Pär Gerell från Växjö dubbla guld att försvara.
Sport • Publicerad 2 mars 2012

För 86:e gången är det dags för bordtennis-SM. Den här gången i Borås, med Mariedals IK som arrangerande klubb under tre dagar.

I herrsingeln är länets landslagsspelare Pär Gerell, tävlandes för Falkenberg, tredjeseedad. Gerell som vann sitt första SM-guld i singel förra året. Det blev även ett dubbelguld då, i par med Jens Lundquist. Dessa är även förstaseedade i årets SM-dubbel.

Annons

Seedade är även Andreas Törnkvist och Fabian Åkerström från Växjö PK. Dessutom finns klubbkamraten Joachim Bachstätter, Henrik Johansson (BTK Frej) och Simon Nilsson (Dänningelanda) med i herrsingeln.

I damklassen representeras länet av nio spelare. Sara Rask, Dänningelanda, är den ende som är seedad. Förutom henne tävlar Lisa Rydén, Alexandra Sandhén (också Dänningelanda), Sofia Egertz, Linn Sandström, Tilda Johansson (Frej) och Michaela Karlsson, Paulina Herfors, Caroline Olsson (Ljungby).

Samtliga tjejer, förutom Rask och Egertz, deltar också i U20-klassen. Linn Sandström är den enda seedade från länet där, medan Henrik Johansson och Simon Nilsson är seedade i killarnas U20. Ytterligare två från Frej, Alexander Lundh och Albin Arvidsson, spelar i den klassen.

Flertalet av spelarna ska även spela dubbel. Och några av dem är seedade: Joachim Bachstätter/Andreas Törnkvist (herrar), Sara Rask, tillsammans med Simon Arvidsson, Rekord (mixed), Lisa Rydén och brodern Lukas Rydén, Falkenberg (mixed).

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons