Annons

Parahopp kvar i Sverige – har testat positivt

Längdskidåkaren Arnt-Christian Furuberg har testat positivt för covid-19.
Han är kvar i Sverige och riskerar att missa Paralympics i Peking.
Skidor • Publicerad 1 mars 2022
Arnt-Christian Furuberg har testat positivt för covid-19.
Arnt-Christian Furuberg har testat positivt för covid-19.Foto: Christine Olsson/TT

Paralympics invigs på fredag och den största delen av Sveriges trupp är på plats i Peking – men längdskidåkaren Arnt-Christian Furuberg är fortfarande hemma i Sverige.

– Han testade positivt för covid-19 hemma i Sverige, men vi hoppas att han hinner ansluta till truppen, säger Niclas Grön.

Annons

Den första planerade tävlingen för Arnt-Christian Furuberg är 18 kilometer på söndag.

Nu blir det en kamp mot klockan och viruset för Paralympicsdebutanten.

TT: Vad är hans status just nu?

– Han mår mycket bättre nu, han har fått en riktig sväng. Det tar lite längre tid att återhämta sig. Men Arnt-Christian (Furuberg) har verkligen förtjänat att vara här på plats.

För att få resa till Peking behöver Furuberg uppvisa fyra negativa PCR-test.

– Det är tester varje dag tills han testar negativt. Så fort han får ett negativt besked så ska han göra det två dagar i sträck. Sen kan han åka till Peking och där krävs ett negativt test på flygplatsen också. Det är mycket som ska stämma, säger Niclas Grön.

TT: Är det någon ytterligare som testat positivt?

– Det är bara Arnt-Christian som testat positivt, det är vi tacksamma för.

Fakta: Testning inför avresa till Peking

Utövare som inte testat positivt för covid-19 behöver uppvisa två negativa PCR-test, som tagits inom 24 timmar, 96 timmar innan avresa till Kina varav det ena ska vara negativt minst 72 timmar innan avresa.

Utövare som har testat positivt för covid-19 behöver uppvisa två negativa PCR-test efter tillfrisknande, testerna ska vara med 24 timmars mellanrum, minst. Sedan får utövarna uppvisa ytterligare två negativa PCR-test, som tagits inom 24 timmar, 96 timmar innan avresa till Kina varav det ena ska vara negativt 72 timmar innan avresa.

Källa: Paralympic.org

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons