Pelle Svensson: ”Vi får inget gratis med oss”

Troja/Ljungby har det tufft just nu i hockeyallsvenskan. Som nästjumbo i tabellen åkte laget på en ny förlust på fredagsaftonen.
Uppsala • Publicerad 24 november 2017
Trojamålvakten Robin Johansson.

– En tung förlust och vi får inget gratis med oss, konstaterar Troja/Ljungbys tränare Pelle Svensson efter 2-3-förlusten mot Almtuna.

– Att vi blir utan poäng här kan bero på att vi är där vi är i tabellen...

Pelle Svensson syftar på att ett lag som krigar i bottenkampen inte har flytet och marginalerna på sin sida. Ett kölag får inte de där enkla målen.

Alltid svårspelade Almtuna i Gränbyhallen är en av allsvenskans svåraste uppgifter.

Det vet lagen oavsett tabellplacering.

– Ja, Almtuna kom ut hårt precis som vi förväntat oss. Sedan tycker jag att vi vänder tillbaka spelövertaget till vår fördel. Vi jobbar oss in i matchen, säger Trojatränaren.

I första perioden var Almtuna bäst och 9.35 kom ledningsmålet. Daniel Ljunggren blev framspelad av William Quist. Daniel kunde med en backhand på egen retur överlista Robin Johansson i Trojamålet.

När Tom Immo i Troja åkte ut fick Almtuna utdelning i powerplay. 15.05 ökade Luke Pither efter ett konstant tryck. Hans skott satt i högra krysset - otagbart för Robin Johansson.

Andra perioden var bara 43 sekunder när Jesper Thörnberg reducerade på pass från David Rundqvist.

– Vi fick ett tidigt mål och då hade vi några riktigt bra byten.

Men Almtuna hann med att göra 3-1. I spel fem mot tre nätade David Vallorani.

– Tre mot fem var jobbigt och efter det blev uppförsbacken ännu tyngre.

Tredje perioden blev en klar uppryckning jämfört med första perioden och del av andra perioden från Trojas sida.

10.21 gjorde Troja mål efter ett skott från blålinjen med mycket trafik framför Almtunas mål. Max Lindroth gjorde målet och Jens Holmström samt Jonatan Nielsen fick assistpoäng.

Både David Rundqvist och Nicolai Meyer var nära att göra 3-3, men Almtuna höll undan med rensningar och genom att lägga ut puckarna.

Almtunas målvakt Oscar Fröberg blev något av matchvinnare.

– Vi gjorde allt vad vi kunde för att vinna, men som sagt, det är många parametrar som inte studsar med oss.

Extra plus i Troja ska Max Lindroth och Jonatan Nielsen tilldelas. Jonatan gjorde säsongens bästa insats.